Η Microsoft έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις (και στις πωλήσεις φυσικά) ως κυρίαρχος παίκτης στον χώρο των λειτουργικών συστημάτων εδώ και δύο δεκαετίες, αλλά τα συνεχόμενα λάθη των τελευταίων ετών (βλ. Windows Vista, Windows 8, Windows RT – εξαίρεση το Windows 7) ίσως οδηγήσουν σε μια πολύ απότομη και επώδυνη αποκαθήλωση.
Το μεγάλο λάθος της εταιρείας ήταν ότι δεν έδωσε την απαιτούμενη σοβαρότητα για να ενισχύσει το δυνατότερο όπλο της, και αντ’ αυτού προσπάθησε να δημιουργήσει ένα υβριδικό σύστημα που περισσότερο ταιριάζει σε μια κατηγορία συσκευών την οποία αρχικά είχε χλευάσει (αυτή των tablets), παρά για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή των εκατομμυρίων “συνηθισμένων” χρηστών PC.

Θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε την (έως τώρα) αποτυχία της στον χώρο των smartphones (Windows Phone) και tablets, ωστόσο, είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο έβγαλε μόνη της τα μάτια της στο θέμα του Windows. Ο πρόλογος είναι μάλλον επιθετικός και πολύ πιθανόν να διαφωνείτε, αλλά μου φαίνεται παράξενο για μια εταιρεία σαν τη Microsoft να μην έχει καταλάβει ότι ο κίνδυνος ακούει στο όνομα “Chrome OS – Google” και όχι σε αυτό της Apple.

Η Google παίζει πολύ καλά το παιχνίδι “εισβολής” στα χωράφια της Microsoft με μικρά, σίγουρα βήματα χωρίς πολλές φανφάρες και επιθέσεις, κάτι που απέδειξε τα τελευταία χρόνια εκθρονίζοντας με χαρακτηριστική άνεση τον Internet Explorer από την κορυφή των web browsers, χάριν στον Chrome.

Τώρα παίρνει σειρά το “τρύπημα” του Windows 8 OS, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, η Google ετοιμάζει έκδοση του Chrome OS που θα “κάθεται” επάνω από το λειτουργικό σύστημα της Microsoft και θα αντικαθιστά την κλασική Start Screen με δικές της εφαρμογές (YouTube, Chrome browser, Drive, Search, Docs κλπ.).

Για πολλούς μπορεί να σημαίνει τίποτα, αλλά αν προσθέσουμε στην εξίσωση και τα Chromebooks(σταδιακά ανοδική πορεία πωλήσεων) και τη συνέπεια που έχει επιδείξει η Google όταν θέλει πραγματικά να γίνει ανταγωνιστική, ποιος στοιχηματίζει ότι δεν τρέχει τίποτα για τη Microsoft; Δεκτές όλες οι απόψεις στα σχόλια!

techgear.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top