H γερμανική εταιρία SRL ισχυρίζεται ότι μπορεί να αναπαράγει το αποτύπωμα ενός χρήστη μέσω φωτογραφίας και να hackάρει το iPhone 5S, και μάλιστα μέχρι του σημείου να πληροφορηθεί ο εισβολέας ακόμα και το e-mail του άτυχου θύματος.

Η αναλυτική διαδικασία έχει ως εξής: Πρώτα ο... καταχραστής θα πρέπει να βάλει το iPhone σε Flight Mode, μόλις το τηλέφωνο “πέσει” στα χέρια του.

Γι’ αυτό δεν απαιτείται η χρήση του αποτυπώματος παρά μόνο η επιλογή του Mode από την οθόνη κλειδώματος.

Έτσι αποσυνδέεται η συσκευή από οποιαδήποτε ασύρματη σύνδεση και ο πρώην κάτοχός της δεν μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια μπλοκαρίσματος του iPhone από απόσταση - το λεγόμενο wipe.

Eν συνεχεία είναι εύκολο για τον επίδοξο hacker να βρει αποτυπώματα του χρήστη στην συσκευή και να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του αποτυπώματος πάνω σε ζελατινώδη μεμβράνη που θα ενσωματώσει στο δάχτυλό του και θα ξεγελάσει τον κάτοχο του iPhone.

Θα έχει τρεις ευκαιρίες για να μπει στο μενού πριν του ζητηθεί κωδικός. Όταν ξεκλειδώσειτη συσκευή θα μπορεί να δει το e-mail του κατόχου της συσκευής από τον λογαριασμό του και να στείλει στον εαυτό του ένα mail επαναφοράς του κωδικού του λογαριασμού για να αποκτήσει τον έλεγχό του.

Όλη η διαδικασία hacking μπoρεί φυσικά να αποφευχθεί αν ο κάτοχος της συσκευήςπρολάβει να κάνει wipe.




http://e-pcmag.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top