Σύμφωνα με ανακοίνωση της Washington Post, ο Μπέζος συμφώνησε στην εξαγορά μίας από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές εφημερίδες των ΗΠΑ.
Το κόστος της εξαγοράς αγγίζει τα 250.000.000 δολάρια και, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εξαγορά θα γίνει για λογαριασμό του Μπέζος και όχι της Amazon. H συμφωνία περιλαμβάνει και τις εκδόσεις των Express newspaper, The Gazette Newspapers, Southern Maryland Newspapers, Fairfax County Times, El Tiempo Latino και Greater Washington Publishing.

Ο αυξημένος ανταγωνισμός από το Ίντερνετ για τα διαφημιστικά έσοδα ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της Washington Post, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα χθες κατά την ανακοίνωση της πώλησής της.

Η Ποστ επικαλείται την «οικονομική θύελλα που πλήττει τις εφημερίδες» την ίδια ώρα που το Ίντερνετ παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση, καθώς και την «ιστορική αλλαγή από την έντυπη στην ψηφιακή τεχνολογία».

"Η Ουάσινγκτον Ποστ θα μπορούσε να επιβιώσει υπό την ιδιοκτησία της εταιρείας και να είναι κερδοφόρος και για το εγγύς μέλλον. Αλλά θέλαμε να κάνουμε περισσότερα από το να επιβιώσουμε», είπε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της Ντόναλντ Γκρέιαμ και πρόσθεσε: «Δεν υποστηρίζω ότι αυτό μας εγγυάται την επιτυχία, αλλά μας δίνει πολλή μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας».

http://www.exothema.gr/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top