Ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας την επόμενη δεκαετία και διπλασιασμό του όγκου των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προβλέπει - μεταξύ άλλων - το σχέδιο στρατηγικής του Περιφερειακού Συμβουλίου Συνεργασίας (RCC), που παρουσιάστηκε στο Σαράγεβο.


Ο συντονιστής του έργου Σανίν Αριφαγκίτς τόνισε ότι πρόκειται για το πρώτο σχέδιο στρατηγικής που επεξεργάστηκε το RCC σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής και οργανισμούς.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η οικονομική ανάπτυξη στις χώρες της περιοχής μπορεί να επιτευχθεί, εφόσον υπάρχουν ορισμένες συνθήκες, όπως η υλοποίηση των μέτρων που προτείνονται από το RCC και η περαιτέρω ενεργοποίηση των κυβερνήσεων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην κατεύθυνση στήριξης των δράσεων για την ανάκαμψη των οικονομιών.

Κάντε like Και βρείτε όλες τις αγγελίες εργασίας

Ο βασικός στόχος της στρατηγικής είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης, σημείωσε ο κ. Αριφαγκίτς.

Υπενθύμισε, δε, ότι το 2011 οι κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής υπέγραψαν ένα μνημόνιο στήριξης της προσπάθειας κοινής αναπτυξιακής στρατηγικής που θα συντόνιζε τις πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων.

Το σχέδιο στρατηγικής στοχεύει -μεταξύ άλλων- στην αύξηση της απασχόλησης από το 39% στο 44%, στον διπλασιασμό των εμπορικών ανταλλαγών από 94 δισ. δολάρια σε 210 δισ. δολάρια (εντός μίας δεκαετίας) και στη δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας.

zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top