Λίγους μήνες πριν, ένα ερασιτεχνικό βίντεο ωμού κανιβαλισμού και φρικιαστικής κτηνωδίας είχε κάνει τον γύρο του πλανήτη.
-->


Ο Σύρος πολέμαρχος Αμπού Σακάρ (Abu Sakkar) εμφανιζόταν να ξεκοιλιάζει ένα νεκρό κυβερνητικό στρατιώτη και μετά να "τρώει" κυριολεκτικά την καρδιά του.

Τώρα, ο "κανίβαλος της Συρίας" όπως αποκαλείται, δίνει συνέντευξη στο BBC. Μιλώντας στον απεσταλμένο στη Δαμασκό Paul Wood, ο 27χρονος δήλωσε κυνικά πως "δεν θυμάται πολλά πράγματα από το περιστατικό αυτό".

Στην ερώτηση του ρεπόρτερ του BBC, "ποιο ακριβώς ανθρώπινο όργανο υποτίθεται πως δάγκωσε, την καρδιά ή το συκώτι;", απάντησε χαρακτηριστικά: "Δεν δάγκωσα τίποτα, απλώς το κράτησα στον αέρα για επίδειξη".

Παρόλα αυτά, στο επίμαχο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ο ίδιος πλησιάζει το πτώμα, κόβει με το μαχαίρι ένα όργανο, και κάνει πως το δαγκώνει φωνάζοντας: "Ορκιζόμαστε ενώπιον του Θεού ότι θα φάμε τις καρδιές και τα συκώτια σας, στρατιώτες του σκύλου Μπασάρ (αλ Ασαντ)".

"Ο Σακάρ είναι ένας νεαρός που μοιάζει σκληραγωγημένος, μεγάλωσε στη συνοικία Μπαμπά Αμρ της πόλης Χομς και πριν τον εμφύλιο δούλευε ως εργάτης. Τον Φεβρουάριο του 2012 μαχόταν στο πλευρό της Ταξιαρχίας Φαρούκ υπερασπιζόμενος την Μπαμπά Αμρ από τις καθεστωτικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά μετά συγκρότησε τη δική του ένοπλη ομάδα, την "Ταξιαρχία του Ομάρ αλ Φαρούκ", γράφει ο Paul Wood.

Στη συνέχεια, ο 27χρονος Σύρος δηλώνει: "Προσπάθησε να μπεις στη θέση μου. Πήραν τους γονείς σου και τους εξευτέλισαν, έσφαξαν τα αδέλφια σου, σκότωσαν τους θείους σου και δολοφόνησαν γείτονες. Όλα αυτά συνέβησαν σε μένα" και αποκαλύπτει πάνω στο κορμί του 14 τραύματα και ουλές από σφαίρες που έχει δεχτεί τον καιρό του πολέμου.

Προσπαθώντας μάλιστα να αιτιολογήσει την πράξη του που προκάλεσε φρίκη σε παγκόσμιο επίπεδο, λέει:

"Έκανα αυτό που έκανα όταν ανακάλυψα στο κινητό τηλέφωνο του νεκρού στρατιώτη διάφορα βίντεο που τον δείχνουν να βιάζει μια γυμνή γυναίκα και τις δύο της κόρες. Μετά τις έσφαξε με το μαχαίρι του. Εσύ δηλαδή τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση μου;", ρωτάει τον δημοσιογράφο του BBC.

Προσθέτει πως ο συγκεκριμένος στρατιώτης "συνεχώς μας προσέβαλλε φωνάζοντας σιιτικά συνθήματα όπως "Ω Αλί, ω Χουσεΐν, ω Χαϊντάρ".

"Δεν ήθελα να το κάνω, αναγκάστηκα να το κάνω. Πρέπει να τρομοκρατήσουμε τον εχθρό. Πρέπει να τους ταπεινώσουμε κι εμείς όσο μας ταπεινώνουν κι αυτοί. Τώρα δεν θα ξανατολμήσουν να έρθουν όπου μαθαίνουν ότι βρίσκεται ο Αμπού Σακάρ", λέει μεταξύ άλλων.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο νεαρός είχε αναφέρει ότι έχει λάβει μέρος και σε άλλες παρόμοιες πράξεις κατά μελών των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος και των "σαμπίχα", δηλαδή των μελών παραστρατιωτικών ομάδων της Δαμασκού.

"Έχω κι άλλο βίντεο. Σε αυτό πριονίζω άλλον έναν σαμπίχα με πριόνι, το πριόνι που χρησιμοποιούμε για να κόψουμε δέντρα. Τον έκοψα σε μικρά και σε μεγάλα κομμάτια" έχει πει, χωρίς ο ισχυρισμός του να έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί.

Μετά από τον σάλο που προκάλεσε το βίντεο με την πράξη κανιβαλισμού, ο Σακάρ είχε κάνει μια πρώτη δήλωση. Καπνίζοντας ένα τσιγάρο, λέει ψύχραιμα ότι δέχεται να περάσει από δίκη για τις πράξεις του, υπό τον όρο να δικαστεί και ο Μπασάρ αλ Ασαντ για τις δικές του πράξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top