Τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα στα δέκα ηλεκτρονικά-«μαϊμού»...



Ναι καλά ακούσατε! Τι γίνεται όμως όταν βλέπεις μια άκρως πειστική συσκευασία και μάλιστα σε ζελατίνη; Πολύ απλά πέφτεις και εσύ θύμα...

Πώς όμως θα καταλάβεις ότι έχεις πέσει θύμα απάτης και κατέχεις μια συσκευή iPhone 5-«μαϊμού»; Με την πρώτη ματιά, η συσκευασία δεν μαρτυρά ότι πρόκειται για ψεύτικο iPhone.

Ο προμηθευτής του «iPhone 5 με 30 ευρώ» δεν σου επιτρέπει να ανοίξεις την συσκευασία και το μόνο που μπορεί κανείς να εξετάσει είναι τι αναφέρεται σε αυτήν.

Οι πιο πονηροί, τσεκάρουν το serial number στο σάιτ της Apple (από το Android τους) που βρίσκεται τυπωμένο σε αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Αφού γίνει διακριτό με ανεκτή δυσκολία το πληκτρολογούμε στο https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do.

Ο αριθμός σειράς έχει «έγκυρη ημερομηνία αγοράς», η περίοδος δωρεάν τηλεφωνικής υποστήριξης έχει εκπνεύσει, μπορούμε όμως να το πάμε στο service έως τις 27 Νοεμβρίου 2013 (καλύπτονται και τα ανταλλακτικά)!


Εάν ανοίξουμε την συσκευασία και ρίξουμε μια ματιά στην συσκευή, χωρίς όμως να αφαιρέσουμε την προστατευτική μεμβράνη, δεν θα γίνει διακριτή μονομιάς καμία διαφορά στην οθόνη.

Η αποτυχημένη προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε την συσκευή δεν αποτελεί απόδειξη ότι δεν πρόκειται για το αυθεντικό iPhone 5.Προσοχή στις απομιμήσεις - Πώς θα αναγνωρίσετε ένα iPhone 5-«μαϊμού»!



Τι να προσέξετε ενδελεχώς:
- Το εμπορικό σήμα της Apple, το δαγκωμένο μήλο στην πλάτη της συσκευής εξέχει, αλλά αν κανείς δεν έχει ξαναπιάσει στα χέρια του iPhone, δεν διακρίνει ότι δεν θα έπρεπε να εξέχει σαν αυτοκόλλητο.

- Πιο προσεκτική εξέταση του διακόπτη κουδουνίσματος-σίγασης, το πλήκτρο στην αριστερή επάνω πλευρά της συσκευής, το οποίο κουνιέται ακανόνιστα, «παίζει», φανερώνει την κακή ποιότητα κατασκευής.

- Αν αφαιρέσετε την προστατευτική μεμβράνη θα αρχίσετε να διαισθάνεστε ότι δεν μπορεί να είναι αυτή η οθόνη ενός iPhone, παρά ένα πλαστικό παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και για το (έκκεντρο) κουμπί αφετηρίας.

- Στο πίσω μέρος, ανάμεσα στην κάμερα iSight και στο φλας LED θα έπρεπε να υπάρχει μια οπή για το πίσω μικρόφωνο. Στο iPhone μαϊμού, δεν είναι παρά ένα ωραίο ζωγραφιστό κυκλάκι.

- Μπροστά, στο επάνω μέρος θα έπρεπε να υπάρχει η κάμερα Facetime στο κέντρο και από κάτω ο δέκτης/μπροστινό μικρόφωνο. Στο iPhone 5 μαϊμού, υπήρχε ένα ακόμα... κυκλάκι δίπλα στο μπροστινό μικρόφωνο.

 - Εάν σας επέτρεπαν να πιάσετε την συσκευή, θα μπορούσατε από την αρχή να ρίξετε μια ματιά στο βύσμα ακουστικών στο κάτω μέρος της, για να διαπιστώσετε ότι δεν είναι δυνατόν να βάλετε εκεί το καρφί των ακουστικών Earpods (εμπεριέχονται στην συσκευασία).

koolnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top