Εντύπωση προκαλεί η είδηση , αν αληθεύει, που μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή. 
-->

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο που αναδημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Zaman « στη Θεσσαλονίκη μετά από 90 χρόνια Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν στο Γενί Τζαμί που παραμένει κλειστό από το 1923. Σύμφωνα με πληροφορίες μαθητές θρησκευτικού σχολείου της Κομοτηνής με την ειδική άδεια του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προσευχήθηκαν στο τζαμί αυτό, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Ολα έγιναν  το μεσημέρι του Σαββάτου».

Σύμφωνα με το πρακτορείο « τους περίπου 50 μαθητές υποδέχθηκε στο τζαμί ο Μπουτάρης όπως και ο διευθυντής των μειονοτικών σχολείων της Ροδόπης και του Έβρου Νίκος Παπαγεωργίου. Ολοι μαζί οι μαθητές ξεκίνησαν να προσεύχονται στο χώρο».

Ο πρόξενος της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπίλτεκιν χαρακτήρισε «ιστορικό το γεγονός αυτό καθώς για πρώτη φορά μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών σε ένα από τα τεμένη που βρίσκονται στην περιοχή μας Μουσουλμάνοι μπόρεσαν και προσευχήθηκαν. Το γεγονός και στη Θεσσαλονίκη και στην περιοχή μας πρέπει να αποτελεί προηγούμενο και επιθυμία μας είναι στις ημέρες των εορτών να υπάρχει αυτή η δυνατότητα προσευχής».



http://www.to-gamato.com/2013/04/blog-post_5369.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top