Από 15 Απριλίου μέχρι και τις 22 Μαϊου όλοι οι νέοι ηλικίας ως 29 ετών θα μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις πεντάμηνης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις.
-->


Την προκήρυξη του νέου προγράμματος για 35.000 θέσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης υπογραμμίζοντας ότι θα ακολουθήσει δεύτερη προκήρυξη για άλλες 10.000 θέσεις στον κλάδο του τουρισμού. 

Η επιλογή θα γίνει μέσω μορίων και θα ληφθεί υπόψη το έτος κτήσης πτυχίου, το φορολογητέο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, το μεταπτυχιακό, η ξένη γλώσσα, το διάστημα που είναι άνεργοι κλπ.

Το πρόγραμμα προβλέπει:

Θεωρητική κατάρτιση μέσω Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, 80 ωρών με αμοιβή 5 ευρώ/ ώρα.

Πεντάμηνη πρακτική άσκηση στις επιχειρήσεις με 460 ευρώ για τους πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ και 400 ευρώ το μήνα για απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

Επιδότηση για ένα χρόνο του 100% των ασφαλιστικών εισφορών ως κίνητρο για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν ασκούμενους με τη λήξη της πρακτικής.

Στη διεύθυνση www.voucher,gr οι άνεργοι νέοι και νέες ηλικίας έως 29 ετών που έχουν δηλαδή γεννηθεί από 1/1/1983 μέχρι 31/12/95 μπορούν να δουν όλες τις λεπτομέρειες. Πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι ενδιαφερόμενοι και στο 800 11 44444.

Προϋποθέσεις:
Α. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΑΤΕΙ», απαιτείται να έχουν: i) πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωση περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΑΕΙ ή το ΑΤΕΙ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ii) να έχουν γεννηθεί από 1η.1.1983 μέχρι 31.12.95 καθώς και iii) να είναι εγγεγραμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα συμμετοχής επίσης έχουν και όσοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια - Ενώσεις.

Β. Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» απαιτείται: i) να έχουν γεννηθεί από 1η.1.1983 μέχρι 31.12.95 καθώς και ii) να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις δεν επιτρέπεται να προβούν σε καμία μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top