Με αφορμή το αεροπορικό δυστύχημα στην Ρωσία όπου... αφανίστηκε μια ολόκληρη ομάδα, σας παρουσιάζουμε τις μεγαλύτερες τραγωδίες που σχετίζονται με τον αθλητισμό.


Ο τραγικός απολογισμός του αεροπορικού δυστυχήματος στη Ρωσία έφτασε τους 43 νεκρούς, με την ομάδα χόκεϊ της Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ να αποδεκατίζεται. Οι «μαύρες» σελίδες στην ιστορία του αθλητισμού είναι δυστυχώς αρκετές και δεν πρέπει να λησμονούνται. Διαβάστε για τις χειρότερες τραγωδίες που σχετίζονται με αθλητικά γεγονότα.
Η φωτιά του Χονγκ Κονγκ
Τη μεγαλύτερη καταστροφή που σχετίζεται με τον αθλητισμό αποτελεί η μεγάλη φωτιά στον ιππόδρομο του Χονγκ Κονγκ στις 26 Φεβρουαρίου του 1918. Τουλάχιστον 590 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό περιστατικό, το οποίο προκλήθηκε έπειτα από κατάρρευση μιας προσωρινής κερκίδας, η οποία πλάκωσε τους πάγκους με τα φαγητά για τους θεατές και στη συνέχεια πήραν φωτιά οι κατασκευές από μπαμπού. Γρήγορα η φωτιά επεκτάθηκε και ο κόσμος δεν πρόλαβε να εκκενώσει τον ιππόδρομο. Ο τραγικός απολογισμός είναι πάντως... αισιόδοξος, καθώς εικάζεται ότι οι πραγματικοί νεκροί ήταν περισσότεροι, αποτελώντας ένα από τα πιο πολύνεκρα δυστυχήματα στην ιστορία του Χονγκ Κονγκ. Ο ιππόδρομος κατασκευάστηκε ξανά το 1995, αποτελώντας την μεγαλύτερη εγκατάσταση για κούρσες αλόγων.

Διαβάστε το υπόλοιπο θέμα στο gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top