Η Google πιστεύει στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και επενδύει $100 εκατομμύρια στο αιολικό πάρκο Shepherds, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με την επένδυση αυτή η εταιρεία αποκτά αμέσως $350 εκατομμύρια συνολικά έξοδα για εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Η χρηματοδότηση της Google στο αιολικό πάρκο Shepherds έγινε μια βδομάδα αργότερα από μια άλλη επένδυση αξίας $168 εκατομμυρίων στον πύργο ηλιακής ενέργειας, Ivanpah και πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει ο κολοσσός για παραγωγή ενέργειας.
Η Google είναι γνωστό ότι καταναλώνει τεράστια ποσά ενέργειας, τα οποία χρησιμοποιεί για να τροφοδοτήσει τους χιλιάδες υπολογιστές της σε όλο τον κόσμο κι έτσι η ανάγκη για ανάλογες επενδύσεις είναι επιτακτική. Εκτός από τη Google, η General Electric είναι ένας άλλος σημαντικός επενδυτής στο αιολικό πάρκο Shepherds, που εκτείνεται σε πάνω από 30 τετραγωνικά μίλια στην περιοχή και αναμένεται να κοστίσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά παράγοντας αρκετό ηλεκτρισμό για 235.000 νοικοκυριά μέχρι το έτος 2012.



http://www.gugoo.gr/2011/04/h-google.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top