Με νέες κινητοποιήσεις μετά τις διακοπές του Πάσχα...
απειλούν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς δεν τους έχει καταβληθεί ο μισθός έξι μηνών. Την ίδια στιγμή οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και τις μειώσεις του προσωπικού που φθάνουν το 50% το τελευταίο εξάμηνο.
«Οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον ’’αέρα’’» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί.
«Για να ολοκληρωθεί η χρονιά μέχρι τις 31/12/2011, θα πρέπει να γίνει θαύμα, καθώς με την περικοπή του προϋπολογισμού στο ΤΕΙ κατά 30% θα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες τριών εξαμήνων» δήλωσε ο γραμματέας του Συλλόγου, Νίκος Αβραμίδης.

Οι έκτακτοι διδάσκοντες στο ΤΕΙ-Θ αριθμούν 971 άτομα, που κατά μέσο όρο εργάζονται υπό το καθεστώς αυτό για 10 χρόνια και καλύπτουν τις ανάγκες σε 23 τμήματα, καθώς οι 250 μόνιμοι - που μέχρι το καλοκαίρι θα γίνουν 210, εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων - δεν αρκούν. Όπως καταγγέλλουν οι συμβασιούχοι, μετά και τις μειώσεις του προσωπικού, υπάρχουν εργαστήρια που λειτουργούν με έναν καθηγητή ανά 80 σπουδαστές.

Ο Σύλλογος κατήγγειλε, εξάλλου, την απομάκρυνση από τα καθήκοντά τους, με την ανοχή της διοίκησης του ΤΕΙ, συναδέλφων τους που πρωτοστάτησαν στις προηγούμενες δίμηνες κινητοποιήσεις (Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου). Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η τακτική περικοπών χρηματοδοτήσεων στο ίδρυμα θα ανοίξει την «πίσω πόρτα» για την επιβολή διδάκτρων από τους σπουδαστές, θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των σπουδαστών και θα ωθήσει το ίδρυμα σε επιχειρηματική λειτουργία. Ήδη, μέσω της «Διαύγειας» έγινε γνωστό ότι το ΤΕΙ-Θ προχώρησε σε προκήρυξη διαγωνισμού για ενοικίαση των φοιτητικών εστιών «Δέλτα», που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρδη, οι οποίες έπαψαν να λειτουργούν εδώ και χρόνια εξαιτίας της κακής κτιριακής τους κατάστασης.

Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης συντονίζει τις κινητοποιήσεις του με τους Συλλόγους των ΤΕΙ Κοζάνης, Καβάλας και Πειραιά, Κρήτης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Μεσολογγίου και Χαλκίδας, που αντιμετωπίζουν όμοια προβλήματα, προκειμένου στις 6 Μαΐου να πραγματοποιήσουν κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

newsbomb 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top