Πρόσφατα ήρθε ο «επίσημος» Σταϊκούρας, για τον χορό της ΝΟΔΕ Ροδόπης και μας παρουσίασε σε όλο το νομό την άποψη της ΝΔ για τα οικονομικά. Στην εφημερίδα «Έθνος» ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος σχολιάζει … τον «επίσημο»!
Στην πολιτική, όπως και στη ζωή άλλωστε, αποδεικνύεται συχνά χρήσιμο να πουλάς τρέλα. Και οι «νεοδημοκράτες» όχι απλώς το πιστεύουν αλλά τείνουν ν’ αναδείξουν την πρακτική αυτή και σε τέχνη. Απόδειξη είναι ότι έναν χρόνο τώρα διατείνονται πως διαθέτουν λύσεις για όλα τα προβλήματα, αλλά πηγαίνουμε κατά διαόλου επειδή η κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου προσωπικά δεν υιοθετούν τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του.
Ωστόσο, στην πολιτική για να πουλήσεις τρέλα δεν αρκεί μόνο το θράσος. Χρειάζεται και η βοήθεια ή έστω η ανοχή των μέσων ενημέρωσης και δη των ραδιοτηλεοπτικών, που για κάποιους ανεξήγητους για μένα λόγους αποφεύγουν να ζητήσουν από τον οποιονδήποτε εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ν’ αποκαλύψει τις μαγικές συνταγές που εξαφανίζουν ελλείμματα, μειώνουν χρέη και φέρνουν ανάπτυξη.
Καθημερινά ακούμε στα δελτία αναλύσεις επί αναλύσεων για τα μέτρα που λαμβάνονται ή ενδέχεται να ληφθούν και για τις επιπτώσεις που θα έχουν στο εισόδημα και τη ζωή μας. Εκείνο που δεν ακούμε είναι έναν, έστω και έναν, τηλεπαρουσιαστή ή σχολιαστή που ν' αξιώσει πιεστικά από κάποιο στέλεχος της ΝΔ ν’ αφήσει κατά μέρος τις αερολογίες και να εξηγήσει σοβαρά και συγκεκριμένα τι προτείνουν αυτός και το κόμμα του για το ένα ή το άλλο πρόβλημα.
Προ ημερών σ’ ένα δελτίο ήταν καλεσμένος ο επί των οικονομικών εγκέφαλος της ΝΔ, ο Σταϊκούρας, και φυσικά άρχισε ν’ απαγγέλει το ποιηματάκι περί ευθυνών του ΠΑΣΟΚ. Κάποια στιγμή ο τηλεπαρουσιαστής τον διέκοψε και του ζήτησε να εξηγήσει τι θα έκαναν αυτός και το κόμμα του για ν’ αντιμετωπιστεί η κρίση. Του το ζήτησε μάλιστα επανειλημμένα και πιεστικά. Η απάντηση που τελικά εισέπραξε ήταν επί λέξει: «Θέσαμε στην τρόικα θέματα δημοσιονομικής πολιτικής».
Καταλάβατε τίποτα; Εγώ όχι. Και φυσικά ούτε κι ο τηλεπαρουσιαστής κατάλαβε. Αρκέστηκε όμως στην απάντηση και τερμάτισε τη συζήτηση, προκαλώντας μου την εύλογη, νομίζω, απορία: «Αυτοί που με τόση ευκολία υποδύονται τους οικονομικούς αναλυτές και αποφαίνονται με ύφος νομπελίστα ότι το μνημόνιο έχει αποτύχει και μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο, γιατί δεν κάνουν και λίγο τον δημοσιογράφο, όταν γι’ αυτή τη δουλειά είναι που (χρυσο)πληρώνονται;».
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2011/03/blog-post_3720.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top