Κοίτασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε χρυσό στην περιοχή Πιάβιτσα της Χαλκιδικής ανακάλυψε κατά τη διάρκεια εργασιών εξόρυξης η καναδική European Goldfields, όπου η Ελλάκτωρ έχει το 24%.


Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι γεωτρήσεις έχουν αποκαλύψει ότι το υπέδαφος της Πιάβιτσα είναι πλούσιο σε χρυσό, ασήμι, μόλυβδο, ψευδάργυρο. Το κοίτασμα στην Πιάβιτσα είναι αντίστοιχο σε περιεκτικότητα αυτού στην Ολυμπιάδα (ένα από τα τρία μεταλλεία της Ελληνικό Χρυσός στην Χαλκιδική) και περιέχει 3,5 εκατ. ουγκιές χρυσού, όπως και ασημιού, μολύβδου και ψευδαργύρου, σύμφωνα με την καναδέζικη εταιρεία.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνικής Χρηματιστηριακής, τα ευρήματα ομοιάζουν με το βασικό κοίτασμα της Ολυμπιάδας. Η European Goldfields προγραμματίζει να διαθέσει 7,3 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του προγράμματος εξόρυξης στην περιοχή της Πιάβιτσας.

Η εταιρία γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε εκτεταμένες έρευνες προκειμένου να διαπιστώσει το εύρος και την αξία του κοιτάσματος. Πρόκειται για θετική εξέλιξη για την εταιρία, επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

energypress

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top