Τα πρώτα σκίτσα του νέου Kia Rio

ΔΕΙΤΕ: Το πολυαναμενόμενο μοντέλο Η κορεάτικη εταιρεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα που δείχνουν τη σχεδιαστική κατεύθυνση του νέου Kia Rio που θα δούμε δια ζώσης στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο.


Η… τακτική της δημοσιοποίησης σκίτσων, που έρχονται στο φως στης δημοσιότητας προκειμένου να προϊδεάσουν τον κοινό αναφορικά με τις μελλοντικές δημιουργίες μιας μεγάλης ή μικρής αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι πλέον συνηθισμένη. Ακολουθώντας πιστά την τακτική αυτή (άμεσα συνδεδεμένη ασφαλώς με τα τμήματα μάρκετινγκ των εταιρειών!), η Kia έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα (12/01) τα πρώτα σκίτσα του μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Rio, ένα μοντέλο που –ομολογουμένως- στην υπάρχουσα μορφή του δεν κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον των αγοραστών της σούπερ μίνι κατηγορίας.





Όπως όλα δείχνουν, όμως, η μεταστροφή του μοντέλου προς μια σαφώς πιο σύγχρονη και εμφανώς πιο… εξευρωπαϊσμένη κατεύθυνση βρίσκεται πλέον κυριολεκτικά προ των πυλών, χάρη στο ταλέντο της σχεδιαστικής ομάδας της κορεάτικης Kia, που έχει ως επικεφαλής τον Peter Schreyer. Αναμφίβολα, όπως μπορεί να διακρίνει κανείς με βάση τις επίσημες φωτογραφίες-σκίτσα που παραθέτουμε, το νέο Rio αποκτά πλέον ένα δυναμικό παρουσιαστικό, με «αθλητικές» αναφορές στο σύνολο των εξωτερικών του επιφανειών. Σύμφωνα με τα λιγοστά ομολογουμένως στοιχεία που μέχρι στιγμή έχουν αποκαλυφθεί από τους ιθύνοντες της εταιρείας, το νέο Rio θα είναι μακρύτερο σε μήκος, πλην όμως πιο πλατύ αλλά και πιο «κοντό» σε ύψος, ακολουθώντας με τον τρόπο αυτό τα σπορτίφ αισθητικά –και όχι μόνο- πρότυπα της κατηγορίας Β. Κύρια γνωρίσματα της «περιβολής» του αναμένεται να είναι τα τονισμένα τόξα των τροχών και το μεγάλο άνοιγμα/εισαγωγή αέρα στο κάτω τμήμα του εμπρός προφυλακτήρα, στοιχεία που συνδυάζονται με ευμεγέθη φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω μέρος.

Επί του πρακτέου, το νέο Rio στοιχεύει εμπορικά στην... αφρόκρεμα της μικρής κατηγορίας, δίνοντας μάχη απέναντι σε καταξιωμένα μοντέλα, όπως είναι το τα Opel Corsa και Ford Fiesta. Περισσότερα πάντως στοιχεία, που να αφορούν στον τεχνικό τομέα, δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, πολύ περισσότερο δε πληροφορίες που σχετίζονται με τις επιλογές των ανθρώπων της Kia σε σχέση με τα μηχανικά σύνολα που θα φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό του νέου Rio. Όλα τα παραπάνω θα γνωστοποιηθούν μόλις το τελευταίο δει τα φώτα της δημοσιότητας στις αρχές Μαρτίου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Έως τότε, υπομονή.

Πηγή: 4troxoi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top