Οι προσπάθειες της Mozilla να ξεφορτωθεί το Adobe Flash από τον Firefox πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο την πραγματικότητα...

αφού το Shumway δηλώνει πλέον παρόν στον κώδικα του άλλοτε δημοφιλούς browser και να αναμένεται να γίνει και επίσημα διαθέσιμος στο ευρύ κοινό στις 24 Ιανουαρίου με τον Firefox 27.

To project Shumway είναι μια προσπάθεια της Mozilla να αντικαταστήσει το Flash plugin με ένα Javascript renderer για τα .swf αρχεία χρησιμοποιώντας στοιχεία HTML5 και αν επιτύχει θα μπορεί κανείς να παρακολουθεί περιεχόμενο flash σε πλατφόρμες που δεν υποστηρίζονται από την Adobe βελτιώνοντας παράλληλα και την ασφάλεια του κώδικα.

Όσοι χρήστες Firefox θέλουν να πειραματιστούν με το Shumway μπορούν να εγκαταστήσουν από σήμερα ένα extension για να δοκιμάσουν τη λειτουργία του ή να κατεβάσουν το Nightly build και να ενεργοποιήσουν αντίστοιχη την επιλογή από τις ρυθμίσεις. Οι developers και σχεδιαστές μπορείτε να δοκιμάσετε την υποστήριξη για το Shumway στα swf αρχεία σας χρησιμοποιώντας το Shumway Inspector.

Να σημειώσουμε ότι και η Google ακολουθεί τη δικιά της οδό χρησιμοποιώντας το PPPAPI (aka Pepper) για να ενεργοποιήσει την προβολή Flash και PDF στον Chrome. Το PPAPI είναι ουσιαστικά μια επανεγγραφή του NPAPI που έχει τις ρίζες του στην εποχή του Netscape Navigator 2.0. Η Google ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποσύρει την υποστήριξη NPAPI από τον Chrome μέσα στο 2014.

tromaktiko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top