Μια «έξυπνη» ντουζιέρα που συμβάλλει στην εξοικονόμηση υδάτων αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στο εμπόριο. Πρόκειται για την ντουζιέρα «Uji Showerhead» η οποία...

διαθέτει ένα φωτάκι που γίνεται κόκκινο όταν κάποιος κάνει μπάνιο για πολλή ώρα.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της η «έξυπνη» ντουζιέρα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν σύντομα και αποδοτικότερα ντους.

Μάλιστα όπως προέκυψε από τις δοκιμές, τα άτομα που τη χρησιμοποίησαν περιόρισαν τον χρόνο που έκαναν μπάνιο κατά 12%.

Όταν κάποιος ξεκινά να πλένεται το φωτάκι της ντουζιέρας είναι πράσινο και σταδιακά αλλάζει χρώμα μέχρι που γίνεται κόκκινο.

Σε αντίθεση με τις ανησυχίες που εκφράστηκαν δεν σταματά την παροχή νερού αλλά περιορίζεται στο να ενημερώνει τον κάτοχό της για τον χρόνο που βρίσκεται στο μπάνιο.

Στο πρωτότυπο μοντέλο το λαμπάκι γίνεται κόκκινο στα επτά λεπτά ώστε το άτομο που λούζεται να βγει από το μπάνιο ένα λεπτό αργότερα, ωστόσο όταν κυκλοφορήσει στο εμπόριο το χρονικό αυτό διάστημα θα το ρυθμίζει ο κάτοχος της ντουζιέρας.

Το κόστος της «έξυπνης» ντουζιέρας ανέρχεται σε 50 δολάρια και όπως υποστηρίζουν οι σχεδιαστές της μπορεί να αποσβεστεί μέσα σε επτά μήνες χρήσης χάρη στην εξοικονόμηση υδάτων και ενέργειας.

Μετά από το διάστημα των επτά μηνών υπολογίζεται ότι η ντουζιέρα θα εξοικονομεί περίπου 85 δολάρια ετησίως.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της, είναι ιδανική για σπίτια με μικρό μπάνιο αλλά και για τα άτομα που δεν έχουν καλή αίσθηση του χρόνου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top