Το γύρο των δημοσιογραφικών γραφειών κάνει τις τελευταίες ώρες το σενάριο παραίτησης όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και προκήρυξης στις 18 περιφέρειες που εκλέγει βουλευτές.


Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν στο iefimerida.gr  ότι το σενάριο διακινείται από την πρώτη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ως επίδειξη δύναμης από τη Χρυσή Αυγή. «Δεν νομίζουμε ότι θα το κάνουν. Είναι ψοφοδεείς για να παραιτηθούν των προνομίων που τους δίνει η κοινοβουλευτική δημοκρατία», σχολιάζει υψηλά ιστάμενη πηγή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ακόμη και αν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές παραιτηθούν θα ενισχυθεί το κόμμα της ΝΔ. «Από τις 18 έδρες τις πιο πολλές θα τις πάρουμε εμείς. Δεν μασάει η κυβέρνηση, δεν ιδρώνει το αυτί μας».

Είχε ξαναπαίξει το σενάριο

Ενα χρόνο πριν, κατά την ψήφιση νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων κυκλοφορούσε πάλι το σενάριο της ομαδικής παραίτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Τελικά η απόφαση δεν ελήφθη ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο, ομαδική παραίτηση βουλευτών δηλαδή, είχε συμβεί και το 1992, όταν όλοι οι βουλευτές της Β' Αθηνών από το ΠΑΣΟΚ, υπέβαλαν την παραίτησή τους, προκαλώντας πρόωρες εκλογές στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Πηγή:  iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top