Τέλος στην αγωνία των φανατικών των προϊόντων της εταιρείας, μετά από μήνες φημών, εικασιών και υποθέσεων έβαλε η Apple με την παρουσιάση του πολυαναμένονομου iPhone 5S.

Στην έδρα της Apple, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια ο Τιμ Κουκ και οι συνεργάτες του παρουσιάσαν το διάδοχο του iPhone 5 αλλά και τη φθηνότερη έκδοσή του κινητού της Apple του iPhone 5C γνωστού και ως «iPhone των φτωχών».

Το iPhone 5S δείχνει ίδιο με τον προκάτοχό του ενώ πέρα των δύο «κλασικών» χρωμάτων, μαύρο και λευκό δηλαδή, θα διατίθεται και σε σαμπανιζέ απόχρωση. Συνολικά θα είναι δύο φορές πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του.

Το νέο iPhone 5S διαθέτειεπεξεργαστή A7 που προσφέρει διπλάσια ισχύ σε σχέση με το προκάτοχό του και επιδόσεις 64-bit τύπου desktop υπολογιστή.

Η μπαταρία του iPhone 5S θα διαρκεί τόσο όσο ώστε να μπορεί κανείς να μιλήσει 10 ώρς σε 3G, να σερφάρει 10 ώρες σε LTE σύνδεση,  ή να βρίσκεται 259 ώρες σε αναμονή.

Επίση το νέο κινητό της Apple θα διαθέτει επεξεργαστή κινήσεων ο οποίος θα αντιλαμβάνεται αν αυτός που το κρατά στέκεται όρθιος απλά, περπατά, τρέχει ή... οδηγεί.

Η οθόνη του είναι 4 ιντσών ενώ ο επεξεργαστής «εμπλουτίζεται» με το νέο στάδιο επεξεργασίας και ελέγχου κίνησης M7.

Η κάμερα του νέου iPhone 5S έχει 15% περισσότερα ενεργά pixels και νέο Flash με λειτουργία True Tone, ενώ με τη λειτουργία burst mode μπορεί να τραβάει έως και 10 συνεχόμενες φωτογραφίες από την οποία ο κάτοχός του θα μπορεί να κρατά την καλύτερεη.

Οσον αφορά τα βίντεο μπορεί να τραβήξει κανείς με την κάμερα του νέου iPhone 5S θα είναι ανάλυσης HD 1280×720 pixels. Παράλληλα, προσφέρεται στους χρήστες η δυνατότητα λήψης σε αργή κίνηση με 120 καρέ το δευτερόλεπτο.

Η μεγάλη καινοτομία του iPhone 5S είναι ο ψηφιακός αναγνώστης δαχτυλικών αποτυπωμάτων (Touch ID),  ο οποίος ενσωματώνεται μέσα στο κεντρικό κουμπί home button. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι απλά ότι ο κάτοχος του κινητού θα μπορεί να πατά το βασικό πλήκτρο και το τηλέφωνο θα ξεκλειδώνει, αναγνωρίζοντας τον χρήστη από το δακτυλικό του αποτύπωμα. Παράλληλα, ο κάτοχος του κινητού θα μπορεί να χρησιμοποιεί το δακτυλικό του αποτύπωμα για να επιβεβαιώνει την ταυτότητά του σε εφαρμογές, όπως και στο Apple Store. Τα δείγματα των αποτυπωμάτων θα είναι κρυπτογραφημένα και με ασφάλεια αποθηκευμένα στη συσκευή

Η τιμή του iPhone 5S στην Αμερική με 24μηνο συμβόλαιο θα είναι 199$ για την έκδοση με τα 16GB, 299$ για αυτή με τα 32GB και 399$ για το μοντέλο με τα 64GB. Δεν θα υπάρξει έκδοση με 128GB όπως είχε ακουστεί.

Το iPhone 5S θα ξεκινήσει να πωλείται σε Αμερική Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Κίνα και Βρετανία στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ από το Δεκέμβριο θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων ακόμη 200 χωρών, ενώ οι προ-παραγγελίες για όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Παρασκευή.



Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top