Στις 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται η Apple να παρουσιάσει το νέο iPhone και το φημολογούμενο “φθηνό” iPhone 5C. Η τιμή του “iPhone 5C” θα...

καθορίσει την επιτυχία του τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Κίνα και θα μας πει περισσότερα για το ποια αγορά θεωρεί σημαντικότερη η Apple.

Είναι κοινό μυστικό ότι το 5C συγκαταλέγεται σε μια προσπάθεια της Apple να συγκρατήσει τον υπάρχον μερίδιο αγοράς έναντι του ανταγωνισμού των Android αλλά και να επεκτείνει το μερίδιο της στις αναδυόμενες αγορές. Το δίλημμα για τους καταναλωτές είναι ένα τηλέφωνο με λιγότερες δυνατότητες, αλλά με δεδομένη την έλλειψη δυνατών χαρακτηριστικών στη νέα γενιά τηλεφώνων, αυτό για πολλούς δεν έχει σημασία.

Το παλιότερο iPhone 4, το οποίο πωλείται με έκπτωση, είναι ήδη δημοφιλές στις αναδυόμενες αγορές, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει ζήτηση για ένα φθηνότερο iPhone. Η τιμή του τηλεφώνου, πάντως, θα καθορίσει πολλά.

Ποια είναι η τιμή που θα επιλέξει η Apple για ένα πραγματικά φθηνό τηλέφωνο; Υπάρχουν τέσσερα σημεία στα οποία αξίζει να επικεντρωθούμε:

- $100-$150 – αυτός είναι το κόστος από τον οποίο οι Κινέζοι κατασκευαστές ξεκινούν να παραδίδουν μεταχειρισμένα διπύρηνα 3G Android

- $150-$200 – είναι πιθανό να πουλήσει στις μη επιδοτούμενες αγορές - που είναι ο μισός πλανήτης

- $200-$400 – σχεδόν βέβαιο ότι με τέτοια τιμή καθίσταται ανέφικτη η αγορά του χωρίς επιδότηση

- Πάνω από $400 –παρόμοια με τη τρέχουσα τιμή ενός μοντέλου δύο χρόνων με έκπτωση, αλλά με πιο αναβαθμισμένη τεχνολογία.

Οι αναλυτές της αγοράς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το νέο “φθηνότερο” iPhone θα κοστίζει μεταξύ $300 και $450, που στην ουσία δεν έχει μεγάλη διαφορά με το iPhone 4 των $450.
Ωστόσο, σε κάθε άκρη του φάσματος των τιμών υπάρχει κι ένας συμβιβασμός: Πάρα πολύ χαμηλή τιμή, και η Apple θυσιάζει τα κέρδη στην αγορά των ΗΠΑ, όπου τα τηλέφωνα επιδοτούνται από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Και αν η τιμή είναι πολύ υψηλή, η Apple θυσιάζει δυνητικό μερίδιο αγοράς στην Κίνα, όπου τα τηλέφωνα αγοράζονται χωριστά από τα συμβόλαια κινητής, και κάθε γιουάν μετράει.


newmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top