Πολλές φορές ίσως έχετε προσπαθήσει να δείτε φωτογραφίες απο έναν φίλο/η σας και η μόνη φωτογραφία που έχει είναι αυτή στο profil του. Αλλά είναι πολύ μικρή (160x160 pixels) για να την δείτε καθαρά. Αν προσπαθήσετε να κάνετε δεξί κλίκ στην φωτογραφία και αποθήκευση, στον υπολογιστή σας θα υπάρχει πάλι σε μέγεθος 160x160! Με λίγες γνώσεις σχετικά με την δομή του URL και την αποθήκευση δεδομένων μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό! Το κόλπο είναι πολύ απλό:

Κάνουμε δεξί κλίκ στην φωτογραφία του προφιλ που μας ενδιαφέρει και επιλέγουμε "Αντιγραφή διεύθυνσης URL εικόνας".

Ανοίγουμε ένα νέο tab στον browser μας και κάνουμε δεξί κλίκ στην μπάρα διευθύνσεων. Έπειτα "Επικόλληση" το url που είχαμε αντιγράψει!


Θα εμφανιστεί η εικόνα σε μικό μέγεθος πάλι αλλά εδώ θα αλλάξουμε κάτι. Σε κάποιο σημείο προς την μέση θα γράφει δύο νούμερα, συνήθως 160. Είναι το μέγεθος της εικόνας που προβάλεται δηλαδή 160x160 pixels. Αν αυτό μπορέσουμε και το αλλαξουμε θα έχουμε πιο μεγάλη εικόνα. Αν το διαγράψετε τελείως το μέγεθος θα είναι το default. Οπότε κάνουμε ένα κλικ εκεί και διαγράφουμε τα δυο νούμερα, το 'x' ανάμεσά τους και ένα απο τα δυο '/' που υπάρχουν δεξιά και αριστερά(δεν έχει σημασία πιο).

Μόλις είδατε σε μεγάλη ανάλυση κάτι που ήταν "κλειδωμένο" :)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top