Απόφαση για αναστολή λειτουργίας τόσο από την εκπαιδευτική όσο και από τη διοικητική λειτουργία, έλαβαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ στη Σύνοδο που πραγματοποίησαν στην Αθήνα. Οι Πρόεδροι των ΤΕΙ αντιδρούν...
στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας διοικητικών υπαλλήλων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Σε ανακοίνωση που εξεδόθη επισημαίνεται πως:
«Τα ΤΕΙ μετά την απώλεια μέχρι σήμερα, σημαντικού αριθμού στελεχών από το ήδη ολιγομελές Διοικητικό τους προσωπικό, δεν έχουν ουδεμία δυνατότητα για περαιτέρω θυσίες», σημειώνουν οι πρόεδροι στην ανακοίνωσή τους και προειδοποιούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας: Η οποιαδήποτε απώλεια Διοικητικού Προσωπικού θα οδηγήσει σε επέκταση των κινητοποιήσεων.

Η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ ζητά από το υπουργείο Παιδείας, εκτός των άλλων, ο αριθμός του έκτακτου προσωπικού να παραμείνει στα περσινά επίπεδα.

Αναλυτικά η απόφαση της Συνόδου έχει ως εξής:
Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΤΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΗΛΘΕ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

1. Τα ΤΕΙ μετά την απώλεια μέχρι σήμερα, σημαντικού αριθμού στελεχών από το ήδη ολιγομελές Διοικητικό τους Προσωπικό, δεν έχουν ουδεμία δυνατότητα για περαιτέρω θυσίες. Η οποιαδήποτε επιπλέον απώλεια Διοικητικού Προσωπικού θα οδηγήσει στην πλήρη αδυναμία λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο αυτό και μπροστά στις αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα επιπλέον 1600 Διοικητικών Υπαλλήλων από τα Ιδρύματα, η Σύνοδος αποφασίζει την Αναστολή Εκπαιδευτικών και Διοικητικών δραστηριοτήτων, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας. Περαιτέρω επέκταση της κινητικότητας στον χώρο των Διοικητικών Υπαλλήλων, θα οδηγήσει σε επέκταση των κινητοποιήσεων.

2. Ζητά ο αριθμός του έκτακτου προσωπικού να παραμείνει στα περσινά επίπεδα. Επίσης ζητά την άμεση έκδοση όλων των εγκυκλίων και αποφάσεων που σχετίζονται με την υλοποίηση των σχετικών άρθρων στο Νόμο « Για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» περί πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού με χρηματοδότηση από τα ταμειακά υπόλοιπα, ώστε τα ιδρύματα να μπορέσουν να λειτουργήσουν με την έναρξη του Ακαδημαϊκού Έτους.

3. Ζητά τη διεύρυνση του νομοθετικού πλαισίου για τη διάθεση των Ταμειακών Υπολοίπων των ΤΕΙ και για την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων και όχι μόνο για στοχευόμενες δαπάνες.

4. Ζητά την Ενιαιοποίηση του ωραρίου Καθηγητών των ΤΕΙ με αυτό των Καθηγητών Πανεπιστημίου. Οι Καθηγητές ΤΕΙ ήδη εργάζονται υπερδιπλάσιο χρόνο από αυτόν του θεσμικού τους πλαισίου και περαιτέρω αύξηση του αποτελεί έλλειψη αναγνώρισης στην ανιδιοτελή προσφορά τους.»

newsplus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top