Οι οπαδοί της Ζανκτ Πάουλι δίνουν στην ομάδα τους το χαρακτηρισμό της πιο «cult» περίπτωσης στην Ευρώπη.
Πέρα από αυτό όμως, έχουν συνδέσει το όνομά τους με την καταπολέμηση του ναζισμού. Για αυτό δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν τον Παύλο Φύσσα.

Στην αναμέτρηση της ομάδας με την Φορτούνα Ντίσελντορφ, για τη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος, εμφανίστηκε στην κερκίδα ένα πανό υπέρ του 34χρονου μουσικού και κατά της Χρυσής Αυγής. «Αναπαύσου εν ειρήνη Παύλο Φύσσα. Πολεμήστε το φασισμό. Καταστρέψτε τη Χρυσή Αυγή», έγραψαν οι οπαδοί της γερμανικής ομάδας.

Εδώ και δεκαετίες η Ζανκτ Πουλι έχει συνδεθεί με την καταπολέμηση του ναζισμού και του ρατσισμού, την ανοχή στις διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, την αναρχία, αλλά και με το κίνημα των punks.

Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση που φίλαθλοι του ποδοσφαίρου ασχολούνται με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Την προηγούμενη εβδομάδα οπαδοί της Ομόνοιας είχαν σηκώσει πανό που έγραφε «Στο μαχαίρι του φονιά, βρέθηκαν 425.990 αποτυπώματα - Θύρα 9», με αναφορά στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ενώ οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της ισπανικής Ράγιο Βαγεκάνο οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έπειτα από τη δολοφονία του 34χρονου.



Πηγή iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top