Κρεμασμένος μέσα στο κελί του βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αριέλ Κάστρο, ο άντρας που κρατούσε ομήρους τρεις γυναίκες στο Κλίβελαντ επί μία δεκαετία!


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Associated Press, οι φύλακες ήρθαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα το βράδυ της Τρίτης.

Ο Άριελ Κάστρο, ο οποίος είχε επονομαστεί ο "βασανιστής του Κλίβελαντ", είχε καταδικαστεί την 1η Αυγούστου σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς δικαίωμα αναστολής, συν 1.000 επιπλέον χρόνια. Είχε συλληφθεί στις αρχές Μαΐου αφού ένα από τα θύματά του κατάφερε να δραπετεύσει από το σπίτι στο Κλίβελαντ όπου ο 53χρονος αυτός πρώην οδηγός σχολικού λεωφορείου κρατούσε κλειδωμένες τις τρεις γυναίκες.

Ο Κάστρο κρατούνταν σε φυλακή του Όριεντ, στο Οχάιο, απομονωμένος από τους άλλους εγκλείστους για να μην κινδυνεύσει απ' αυτούς. Βρέθηκε από το προσωπικό της φυλακής απαγχονισμένος στο κελί του. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής και περίπου 90 λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του, δήλωσε η Τζοέλεν Σμιθ, εκπρόσωπος την σωφρονιστικών αρχών του Οχάιο.

Ο  Αριέλ Κάστρο κρατούσε για δέκα χρόνια τρεις γυναίκες δεμένες στο υπόγειο του σπιτιού του, τις οποίες και κακοποιούσε σεξουαλικά και είχε μάλιστα αποκτήσει και μια κόρη με μια εξ αυτών. Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι τρεις κοπέλες δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δραπετεύσουν, ενώ είχαν βρεθεί εκτός σπιτιού μόνο δύο φορές τα τελευταία δέκα χρόνια και πάντα υπό την εποπτεία του Κάστρο.

O Κάστρο τις κράταγε στο υπόγειο και μάλιστα τις έδενε στον τοίχο σαν τρόπαια. Μετά τις ανέβασε στο δεύτερο όροφο του σπιτιού, σε διαφορετικά δωμάτια την κάθε μία και έκανε τρύπες στις πόρτες για να τους στέλνει φαγητό.

Μαζί τους έπαιζε και ένα ακόμα αρρωστημένο παιχνίδι. Τους άφηνε την πόρτα ανοιχτή και προσποιούνταν ότι έφευγε για να δει αν θα προσπαθούσαν να το σκάσουν. Όταν εκείνες προσπαθούσαν να φύγουν, τις χτύπαγε.

protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top