Στους χαλεπούς καιρούς που  ζούμε, ο γάμος είναι μεγάλη χαρά (λέμε τώρα...). Ή τουλάχιστον, μέχρι  να καταλάβεις τι έκανες.


Για έναν γονιό όμως σίγουρα  είναι ωραίο το συναίσθημα να βλέπει το παιδί του να παντρεύεται και  να ξεκινάει μια νέα ζωή. Τη χαρά βέβαια διαδέχεται ο προβληματισμός αφού τα έξοδα είναι πολλά και  δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την  δυνατότητα να κάνουν δεξιώσεις και  μεγαλεία.

Ο 69χρονος Ρίτσαρντ Σέϊν από  το Κλίβελαντ παντρεύει σε λίγες  μέρες την κόρη του Τζέϊν και  μη έχοντας οικονομική άνεση, προβληματιζόταν  για το πώς θα μπορούσε να καλύψει  τα έξοδα της δεξίωσης. Έστυβε το μυαλό του να βρει λύση και τότε θυμήθηκε ότι στο πατάρι του σπιτιού  του είχε κούτες με παλιά κόμιξ  τα οποία μάζευε από τα μικράτα  του μέχρι και το 1981 όταν γεννήθηκε  η κόρη του και εγκατέλειψε  το παλιό του χόμπι.

Άνοιξε την κούτα, ξεσκόνισε  τα παλιά τεύχη και περιέργως  τα βρήκε σε καλή κατάσταση. Αποφάσισε  λοιπόν να δοκιμάσει να τα πουλήσει στο διαδίκτυο μήπως και καταφέρει  να μαζέψει ορισμένα χρήματα.

Και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Στις 19 Μαρτίου του 1963 είχε αγοράσει το πρώτο τεύχος του Σπάϊντερμαν  για 10 σεντς.  Την περασμένη εβδομάδα το πούλησε για 7.900 δολάρια, ποσό ιλιγγιώδες για τα δεδομένα του και έτσι μπόρεσε  να πληρώσει τα έξοδα στον γάμο της  κόρης του.

Μια και όμως πήρε το κολάι  και επειδή αποφάσισε ότι τα κόμιξ  δεν του είναι πλέον χρήσιμα  όσο τα χρήματα, ο Σέϊν πήρε φόρα. Πούλησε το πρώτο τεύχος του «Daredevil» για 1.600 δολάρια και ετοιμάζεται να βγάλει σε πλειστηριασμό τις τρεις πρώτες σειρές του «Hulk», σε πλήρη έκδοση.

«Έχω βάλει με τη γυναίκα  μου ένα πρόγραμμα για το τι χρειαζόμαστε. Αυτή τη στιγμή προέχει  να επισκευάσουμε την οροφή μας. Και τα κόμιξ θα βοηθήσουν σε αυτό»  λέει ο Σέϊν που δεν πίστευε  ότι η παλιά του συλλογή  θα  είχε τόσο μεγάλη αξία.

topontiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top