Το εκπληκτικοτερο και απίστευτο φαινόμενο είναι ο ενταφιασμός των αληθινών φακίρηδων όχι μόνο για 15 λεπτά, όπως έκανε ο αρμένιος ταχράν βέης, άλλα για εβδομάδες και μήνες και σπανιότατα για έναν χρόνο. 

σε τέτοια σοβαρά θαυματουργικά πειράματα παρίστανται και οι αρχές, οι οποίες μάλιστα διαθέτουν και στρατιώτες για την φρούρηση του τάφου μέχρι την εκταφή του φακίρη κατά την ημέρα και την ώρα που ο ίδιος ορίζει.

ο φακίρης για αρκετό διάστημα πρίν ασκείται στη νηστεία, στην ελάχιστη δυνατή αναπνοή και στήν δια της αυθυποβολής παρατεταμένη απονάρκωση, εκείνη η οποία χαρακτηρίζει μερικά ζώα, όπως λ.χ. ο τζίτζικας που αποναρκώνεται τον χειμώνα και ξυπνά το καλοκαίρι.την ημέρα του ενταφιασμού, αφού ο φακίρης αποναρκωθεί αλείφεται απο τους βραχμάνους με αρωματικό λάδι και του κλείνουν τα αυτιά και τα ρουθούνια με κερί και με βαμβάκι.κατόπιν τον τοποθετούν μέσα σε φέρετρο, το οποίο αφού σφραγιστεί με την σφραγίδα του δήμου το ενταφιάζουν σε νεοσκαμμένο τάφο βάθος 2-3 μέτρα και τον σκεπάζουν με χώματα σαν να ήταν πραγματικός νεκρός.

όταν περάσει ο καιρός και φτάσει η προσδιορισμένη ώρα, ανοίγουν τον τάφο, ενώπιον των αρχών πάντα και των βραχμάνων, και βγάζουν απο το σφραγισμένο φέρετρο τον φακίρη που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ληθαργική κατάσταση αλλά επανέρχεται στις αισθήσεις του με διάφορες εντριβές και τεχνητή αναπνοή.μόλις συνέλθει τον ποτίζουν με λίγες σταγόνες ενός μυστηριώδους ποτού, την πρώτη μέρα της αναστασής του δεν τρώει καμμιά τροφή. 

όλες οι φυσικές οπές του σώματος του φακίρη φράχθηκαν με κερί ο ίδιος δε, έκαμψε την γλώσσα του πρός τα πάνω και πρός τα μέσα ώστε να φραχθεί ο λάρυγγας.τότε τον έθεσαν σε λινό σάκκο και αμέσως τον σφράγισαν, έβαλαν τον σάκκο σ''ένα φέρετρο που το κατέβασαν στον τάφο, πάνω στόν τάφο δε, σώρευσαν το χώμα.

επάνω απο το χώμα, για να αποδεικνύεται οτι έμεινε άθικτο, έσπειραν στάρι, γύρω απο τον τάφο ορίσθηκε στρατιωτική φρουρά που φρουρούσε νύχτα και μέρα.η φρουρά αυτή και ο ύπνος του φακίρη διήρκεσαν 10 μήνες, στο διάστημα των οποίων ο τάφος ανοίχτηκε δύο φορές για έλεγχο με παρουσία μαρτύρων.ο φακίρης κοιτόταν πάντοτε ψυχρός και αναίσθητος.ούτε καρδιακός παλμός, ούτε σφυγμός ήταν αισθητός.μόνο στο πάνω μέρος του κεφαλιού του γινόταν αντιληπτή μικρή θερμότητα. 

τέλος, όταν συμπληρώθηκαν οι 10 μήνες και έφτασε η στιγμή της αφύπνισης, αφού τον έβγαλαν απο το φέρετρο και τον σάκκο έφεραν πρώτα τη γλώσσα στήν φυσική της θέση κι έπειτα άρχισαν να χύνουν θερμό νερό στο κεφάλι του νεκροφανή.η θεραπεία αυτή κράτησε για δύο ώρες, ύστερα ο φακίρης έδωσε σημεία ζωής.τέλος δε, σηκώθηκε και βάδισε, διηγούμενος τα θαυμάσια όνειρα που είδε κατά την εντάφια ζωή του. 

ΠΗΓΗΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top