Εξι ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 800 κορυφαίων στον κόσμο σύμφωνα με τον Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων 2013 της QS.


Συγκεκριμένα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί το ίδρυμα που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στην κατάταξη, παρουσιάζοντας μάλιστα και βελτίωση, καθώς βρίσκεται στη θέση 471-480, ενώ το 2012 ήταν στη θέση 451-500. Από κοντά και το Πανεπιστήμιο της Κρήτης που κατέλαβε τη θέση 491-500, παρουσιάζοντας πάντως πτώση σε σχέση με πέρυσι ( 451-500). Ακολουθούν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, τα οποία αμφότερα βρίσκονται στη θέση 501-550.

Την εξάδα κλείνουν το Πανεπιστήμιο Πατρών που κατέλαβε τη θέση 601-650 και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών που βρίσκεται στη θέση της κλίμακας +701. Παγκοσμίως, το ΜΙΤ βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα για δεύτερη συνεχή χρονιά, και ακολουθεί το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και του Κέιμπριτζ.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι οι χώρες με την καλύτερη επίδοση από άποψη αριθμού πανεπιστημίων ήταν οι ΗΠΑ (144), το Ηνωμένο Βασίλειο (69), η Γερμανία (42), η Γαλλία (40), και η Ιαπωνία (38).

iapopsi.gr


1 σχόλια:

  1. Νέα Επιμορφωτικά Προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Λογιστική & την Ελεγκτική, τα Τραπεζικά, τις Επενδύσεις, τη Νομοθεσία από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ.) σε συνεργασία με το E-Learning του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    http://elearn.elke.uoa.gr/elearn/soel/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top