Θέλεις να δείχνεις κούκλα στις φωτογραφίες που τραβάς με την παρέα ή τον καλό σου και ψάχνεις να βρεις το καλό σου προφίλ και τις γωνίες; Δεν χρειάζεται! 
Το κατάλληλο μακιγιάζ κρύβει τις ατέλειες και σε μεταμορφώνει και άφησε τους άλλους να θαυμάσουν πόσο κούκλα είσαι.
Λάτρεψε τα ματ: οι ματ σκιές και τα κραγιόν είναι ιδανικά για την περίπτωση που θέλεις να βγεις κούκλα στις φωτογραφίες και καλά θα κάνεις να αφήσεις τα στρασάκια και τις ιριδίζουσες σκιές για άλλη φορά. Το βασικό εδώ είναι να μην διαλέξεις κάτι που αντανακλά το φως στο πρόσωπο σου και μην το ξεχνάς.
Σαν μασκαράς: το μαύρο άι-λάινερ και η μαύρη μάσκαρα δεν χρειάζεται να είναι από τα θέματα που σε προβληματίζουν. Αν σε καθημερινή βάση χρησιμοποιείς καφέ μάσκαρα και αί-λάινερ για πιο διακριτικό αποτέλεσμα τότε για τέλειο λουκ στις φωτογραφίες καλά θα κάνεις αν χρησιμοποιήσεις μαύρη μάσκαρα. Το μαύρο χρώμα γενικά θα σου χαρίσει πιο έντονη αντίθεση και πιο έντονο αποτέλεσμα.
Σκιές μακριά: μην προτιμάς τις σκιές και γενικά μην προτιμάς οποιαδήποτε σκίαση στο πρόσωπο σου αν θέλεις να δείχνεις κούκλα στις φωτογραφίες. Ξέχασε τις σκουρόχρωμες σκιές ειδικά κάτω από τα μάτια και μάθε πώς να «στήνεις» το πρόσωπό σου στις φωτογραφίες. Ειδικότερα απόφυγε να δημιουργείς σκιές στο πρόσωπο σου και κάτω από τα ζυγωματικά, αρκεί να βρεις το φως και να πας με βάση αυτό. Το μέικ-απ σου θα λάμψει στο κατάλληλο φως
Μην ξεχνάς το κραγιόν: ένα ακόμη σημαντικό τιπ είναι να μην ξεχνάς το κραγιόν σου. Πρέπει τα χαρακτηριστικά σου να ξεχωρίζουν στις φωτογραφίες και το να δώσεις χρώμα στα χείλη σου ? κατά προτίμηση σε ματ υφή- είναι ό,τι καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να τα τονίσεις. Ακόμη και ένα κραγιόν σε nude αρκεί για να αναδείξει τέλεια τα χείλη σου!

Σε φυσικό φως: το να απλώσεις το μέικ-απ σου σε φυσικό φως θα σε βοηθήσει να δεις το πρόσωπο και τις ατέλειες σου στις κανονικές του διαστάσεις γιατί πολλές φορές το τεχνητό φως αλλοιώνει τα χρώματα και δεν αποκλείεται και να απλώσεις πολύ περισσότερο ρουζ ή μέικ-απ από αυτό που χρειάζεσαι πραγματικά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αντιαισθητικές διχρωμίες.
Προσοχή στους κύκλους: αν θέλεις να καλύψεις τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου το μεγαλύτερο λάθος το οποίο μπορείς να κάνεις είναι να το αφήσεις αυτούσιο κάτω από τα μάτια. Ναι μεν άπλωσε το κονσίλερ σου αλλά προσπάθησε να το ανακατέψεις με το μέικ σου κοντά στην περιοχή έτσι ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει όσο πιο φυσικό γίνεται. Εξάλλου αν έχεις δύο λευκούς αντί για μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια δεν είναι ότι καλύτερο αν θέλεις να δείχνεις κούκλα στις φωτογραφίες.
Κάνε γωνίες: το μπρόνζερ σε μέχρι και δυο αποχρώσεις πιο σκούρο από την φυσική απόχρωση του δέρματος σου δίνει χρώμα στα ζυγωματικά αλλά και στη μύτη αλλά και τις εξωτερικές γωνίες του μετώπου σου ενώ ένα πιο ανοιχτό χρώμα είναι ιδανικό για τα σημεία που «χτυπάει» το φλας ή το φως. Το κέντρο του μετώπου σου και το κόκαλο της μύτης είναι σημεία που μπορείς να τονίσεις με μια πιο ανοιχτή απόχρωση και άρχισε να τραβάς!
Να ζήσει το ρουζ: μην ξεχνάς το ρουζ σου αν δεν θέλεις να δείχνεις χλωμή και άχρωμη στις φωτογραφίες ειδικά με ένα πολύ έντονο φλας. Χωρίς το ρουζ δεν θα έχεις σαφή χαρακτηριστικά αφού το ρουζ έχει την ιδιότητα να ενισχύει την «καθαρότητα» στα χαρακτηριστικά σου που είναι πιο σαφή και ευδιάκριτα. Θυμήσου βέβαια να μην το παρακάνεις με το ρουζ σου και δείχνεις σαν κλόουν στις φωτογραφίες σου.


Πηγή; womenonly 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top