Για κάποιους η εμπειρία των roller coasters είναι τόσο τρομακτική που δεν θέλουν να ανέβουν ποτέ ξανά στη ζωή τους...

Για τον Μάρκους Γκέινς η ανάβαση στα πιο επικίνδυνα τρενάκια του πλανήτη αποτελεί στόχο ζωής. Ο 36χρονος κάμεραμαν έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα 38.400 ευρώ σε 1.099 ιλιγγιώδεις κούρσες σε 251 διαφορετικά θεματικά πάρκα στα 46 ταξίδια που έχει πραγματοποιήσει σε 19 χώρες.

Στο πλούσιο βιογραφικό του περιλαμβάνονται το ύψους 139 μέτρων King Ka στο Νιου Τζέρσι και το μήκους 2.478 μέτρων Steel Dragon 2000 στη Ναγκασίμα της Ιαπωνίας, ενώ στο Nemesis των Alton Towers στην περιοχή του Στάφορντσαϊρ έχει ανέβει συνολικά 305 φορές. Η απόσταση που καλύπτουν οι ράγες όλων των roller coasters στα οποία έχει ανέβει αγγίζει τα 1.456 χιλιόμετρα, δηλαδή όση χωρίζει το Λονδίνο από τη Βαρκελώνη.

Ο Γκέινς, πατέρας ενός μικρού αγοριού, ξοδεύει περίπου έναν μισθό το χρόνο σε ταξίδια, είτε με φίλους είτε με την οικογένειά του ή ακόμα και μόνος του προκειμένου να ζήσει την έκρηξη αδρεναλίνης που του προσφέρουν τα roller coasters. «Τίποτα δεν μου χαρίζει τον ενθουσιασμό που αισθάνομαι πάνω σε ένα τρενάκι» λέει ο Γκέινς, ο οποίος παραδόξως δεν έχει αισθανθεί ποτέ του ναυτία ή φόβο. Η πρώτη φορά που ανέβηκε ήταν σε ηλικία πέντε ετών και μέχρι τα 25 του είχε συμπληρώσει πενήντα βόλτες.

Το πιο πρόσφατο ταξίδι του ήταν στην Κίνα, στις αρχές του μήνα, όπου ανέβηκε συνολικά σε 70 roller coasters 26 διαφορετικών πάρκων, μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, ενώ έχει προγραμματίσει ήδη το επόμενο ταξίδι του, στη Δανία, όπου ελπίζει να συμπληρώσει πολλές ακόμα βόλτες στο βιογραφικό του.

madata.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top