Το τελευταίο ενθύμιο του αδερφού της Τζόναθαν Μπράιλι αποτελεί αυτή η φωτογραφία που απεικονίζει έναν άντρα τη στιγμή που πέφτει από τον έναν από τους δύο φλεγόμενους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης.


Τη φωτογραφία που πήρε τον τίτλο The Falling Man, τράβηξε ο φωτογράφος της Associated Press Ρίτσαρντ Ντριου ο οποίος την έβγαλε, το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 όταν βρισκόταν κοντά στους Δίδυμους Πύργους για μια φωτογράφιση μόδας.

Η αλήθεια είναι πως η ταυτότητα αυτού του ανθρώπου παραμένει ανεπιβεβαίωτη, ωστόσο οι συγγενείς του Τζόναθαν Μπράιλι, υπάλληλου στο εστιατόριο του 106ου ορόφου, θεωρούν πως πρόκειται για τον δικό τους άνθρωπο.

Τουλάχιστον 200 άτομα έπεσαν στο κενό εκείνη την ημέρα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσουν από το τραγικό συμβάν. Πρόκειται για μια ακραία πράξη εναντίωσης στη δολοφονική μανία των τρομοκρατών που ενέπνευσε τους κινηματογραφιστές και τους συγγραφείς.

Ο άνθρωπος που πέφτει μετατράπηκε σε έμβλημα και όπως δήλωσε ο θεολόγος Μαρκ Τόμσον: " ίσως η πιο ισχυρή εικόνα της απελπισίας του 21ου αιώνα, να μη βρίσκεται στην τέχνη και τη λογοτεχνία αλλά σε μια απλή φωτογραφία".
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top