Ένα επίχρυσο δαχτυλίδι με μια σβάστικα φτιαγμένη από ρουμπίνια, που φέρεται ότι ανήκε στον Αδόλφο Χίτλερ, πρόκειται να πωληθεί σε δημοπρασία τις προσεχείς εβδομάδες....


Επί χρόνια το ασημένιο δαχτυλίδι είχε χαθεί όμως πρόσφατα βρέθηκε. Πιστεύεται ότι το είχε δωρίσει στον ηγέτη των ναζί ο χρυσοχόος Καρλ Μπέρτολντ και η αξία του κυμαίνεται από 75.000 ως 100.000 δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Alexander Historical Auctions ο οποίος εδρεύει στο Τσέζαπικ του Μέριλαντ.
Ο Μπέρτολντ ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στον Χίτλερ, καθώς οι δουλειές του αναπτύχθηκαν ραγδαία επί των ημερών των Ναζί, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. 

Μόλις μερικές εβδομάδες αφότου οι ναζί κατέλαβαν την εξουσία, ο ίδιος ο Μπέρτολντ φέρεται ότι διηύθυνε την εκκαθάριση της σχολής καλών τεχνών Σταντελσίλε της Φραγκφούρτης, απομακρύνοντας εκείνους που οι ναζί αποκαλούσαν "εκφυλισμένους" καθηγητές, ανάμεσά τους τον Μαξ Μπέκμαν και άλλων "υπηρετών της μπολσεβίκικης εβραϊκής κουλτούρας".
Το δαχτυλίδι ανήκε κατά καιρούς σε διάφορους συλλέκτες. Ο τελευταίος απεβίωσε πριν από δύο χρόνια κι ένας εγγονός του ανέθεσε στον οίκο δημοπρασιών να το πωλήσειΣτο φανταχτερό δαχτυλίδι κυριαρχεί, στο κέντρο, μια σβάστικα που σχηματίζεται από ρουμπίνια και περιβάλλεται από φύλλα δρυός, σε μια ελαφρά διάστικτη επιφάνεια, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Θα πωληθεί μαζί με μια γυαλιστερή ασημένια θήκη σε σχήμα υφηλίου με μια σβάστικα. 

Η επίχρυση επικάλυψη 24 καρατίων έχει φθαρεί και σχεδόν ολοκληρωτικά χαθεί από την επιφάνεια του δαχτυλιδιού.

Ο οίκος δημοπρασιών υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν πως το δαχτυλίδι είναι αυθεντικό. Τα έγγραφα αναφέρουν ότι το βρήκε ένας Αμερικανικός στρατιωτικός στο πλημμυρισμένο υπόγειο ενός κτιρίου που χρησιμοποιούσαν οι ναζί στο Μόναχο, στα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το δαχτυλίδι ανήκε κατά καιρούς σε διάφορους συλλέκτες. Ο τελευταίος απεβίωσε πριν από δύο χρόνια κι ένας εγγονός του ανέθεσε στον οίκο δημοπρασιών να το πωλήσει.
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top