Αψηφώντας τους βασικούς νόμους της Φυσικής και τη βαρύτητα ο....

Αργεντινός καλλιτέχνης Leandro Erlich κατασκεύασε μια πισίνα σε φυσικό μέγεθος, πρόσθεσε μια σκάλα και έναν βατήρα και επέτρεψε στον κόσμο να μπει στα «γαλαζοπράσινα νερά» αλλά χωρίς να κολυμπήσει ή να βραχεί!



Γνωστός για τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του που δημιουργούν ψευδαίσθηση στους θεατές, ο καλλιτέχνης, που ζει και εργάζεται στο Μπουένος Άιρες, πήγε αυτή τη φορά ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας μια «ψεύτικη» πισίνα, τοποθετώντας ένα στρώμα νερού 10 εκατοστών μέσα σε ένα χοντρό γυαλί, το οποίο αντανακλάται στην επιφάνεια.



Κάτω από το γυαλί ο χώρος είναι κενός, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να μπει στο εσωτερικό της πισίνας από μια πλαϊνή πόρτα, κοιτάζοντας το «νερό» πάνω από το κεφάλι του! Όσοι βρίσκονται έξω από την πισίνα βλέπουν τον κόσμο να περπατά και να κινείται μέσα στο γαλαζοπράσινο «βυθό» χωρίς καμία δυσκολία…



Το οπτικό τέχνασμα του καλλιτέχνη δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας πραγματικής πισίνας, τόσο αποπροσανατολιστικής και χιουμοριστικής συνάμα, που ο καθένας χρειάζεται λίγο χρόνο παραπάνω μέχρι να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει.



«Ο σκοπός μου είναι να κάνω τον κόσμο να προβληματιστεί. Να μην καταλάβει αμέσως τι γίνεται… Συνήθως ο ένας κοιτάζει τον άλλον με απορία μέχρι να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει! Νομίζω ότι η πισίνα αυτή δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να δει τον εαυτό του και τα πράγματα μέσα από μια διαφορετική προοπτική και με άλλη αντίληψη…», λέει ο καλλιτέχνης!









perierga.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top