Η ΕΥΠ ερευνά την πιθανή ύπαρξη εκτεταμένου δικτύου κατασκόπων στα ελληνικά νησιά μετά τη σύλληψη Γερμανού κατασκόπου. Τι αναφέρει δημοσίευμα για τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΥΠ  μετά τη σύλληψη Γερμανού μυστικού πράκτορα που εργαζόταν για λογαριασμό τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στη Χίο.
Σύμφωνα με την Espresso, η ΕΥΠ ερευνά την πιθανή ύπαρξη εκτεταμένου δικτύου κατασκόπων στα ελληνικά νησιά.
Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του σκοπός του ήταν το οικονομικό όφελος. Η αμοιβή του όπως υποστηρίζει ήταν 500 έως 1.500 ευρώ κάθε φορά και ανάλογα με τη σημασία που είχαν οι φωτογραφίες ή οι πληροφορίες που τους έδινε.
Σύμφωνα, όμως με πληροφορίες της εφημερίδας, ο 72χρονος μυστικός πράκτορας μάλλον είχε στρατολογηθεί από τη MIT πριν εγκατασταθεί μόνιμα στη Χίο.
Ο 72χρονος, υποστηρίζει πως τον προσέγγισαν δύο Τούρκοι υπήκοοι οι οποίοι του ζήτησαν το 2010 να παρακολουθεί τις Ένοπλες Δυνάμεις για λογαριασμό τους. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς του.
"Ο ισχυρισμός του πως τον πλησίασαν δύο Τούρκοι στη Χίο και του έταξαν χρήματα για να γίνει κατάσκοπος και μάλιστα στα 70 του χρόνια μόνο από αφελείς θα μπορούσε να γίνει πιστευτό", λέει στην εφημερίδα άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών.
Ο Γερμανός κατάσκοπος, φαίνεται πως δεν ήταν άγνωστος για την ΕΥΠ, καθώς η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις κινήσεις όλων των ξένων υπηκόων οι οποίοι βρίσκονται σε περιοχές που «βλέπουν» στα τουρκικά παράλια.
Σημειώνεται ότι, ο 72χρονος  συνελήφθη το Σάββατο στα Αρμόλια της Χίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Μαστιχοχωρίων Χίου, γιατί, το πρωί της ίδιας μέρας, είχε φωτογραφίσει στρατόπεδο του νησιού, ενώ αναμένεται να απολογηθεί την Τρίτη.
Πηγή : news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top