Ως ιατρική "περίπτωση" περιγράφει τον Χίτλερ ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic, βασισμένο στο ημερολόγιο του προσωπικού του γιατρού, καθώς φαίνεται ότι υπέφερε από διπολική διαταραχή, προβλήματα στο ...

πεπτικό και είχε παραμορφωμένα γεννητικά όργανα. Έκανε δε συστηματική χρήση κοκαΐνης.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο και έγγραφα του γιατρού του, δρ. Τέοντορ Μορέλ, ο Χίτλερ έπαιρνε πάνω από 80 διαφορετικά φάρμακα την ημέρα, στην προσπάθειά του να πείσει τους οπαδούς του πως ήταν ένας "υπεράνθρωπος". Ορισμένα από τα φάρμακα αυτά, γιατροί και ιστορικοί θεωρούν ότι μετέτρεψαν έναν άνθρωπο εγωπαθή σε εγκληματία κατά της ανθρωπότητας.

Σε συνέντευξή του για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ "Nazi Underworld - Hitler's Drug Use Revealed" ("To παρασκήνιο των Ναζί - Η αποκάλυψη της χρήσης ναρκωτικών του Χίτλερ") o ψυχίατρος Νασίρ Γκαεμί, αναφέρει πως η χρήση ναρκωτικών "εκτροχίασε" τα ψυχολογικά του προβλήματα.

"Δεν παίζει ρόλο το αν ο Χίτλερ έπαιρνε αμφεταμίνες αλλά ότι η χρήση τους χειροτέρευσε τη διπολική διαταραχή από την οποία υπέφερε. Αυτό είναι το θέμα. Αυτό δεν έχε ειπωθεί μέχρι στιγμής και μπορεί να εξηγήσει πολλά για την αλλαγή προσωπικότητας που υπέστη στο τέλος της δεκαετίας του 30" αναφέρει.

Από αρχεία περίπου έξι γιατρών που παρακολουθούσαν τον Χίτλερ προκύπτει ότι είχε χρόνιο έκζεμα, χρόνιους πόνους στο στομάχι και μετεωρισμό. Ο "Φίρερ" είχε αλλάξει πολλούς γιατρούς, θεωρώντας τους τσαρλατάνους, αλλά εμπιστευόταν τον Μορέλ καθώς η συνταγή του για το στομάχι είχε πετύχει. Τα φάρμακα του δρ. Μορέλ πάντως ήταν τόσο αμφιλεγόμενα που πολλοί αναρωτιούνταν αν ήταν πράκτορας και προσπαθούσε να τον σκοτώσει.

Από το ντοκιμαντέρ προκύπτει πως ο Χίτλερ χρησιμοποιούσε κοκαΐνη συστηματικά και ότι τελικά εθίστηκε σε αυτό, ενώ αποκαλύπτεται πως έκανε χρήση τεστοστερόνης προκειμένου να αυξήσει τις σεξουαλικές του επιδόσεις.

nooz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top