Η εμπορική διάθεση των μικροκυμάτων πολλοί πίστευαν ότι θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που μαγειρεύουμε, αλλά 60 χρόνια αργότερα δεν έχουν αλλάξει πολλά στην κουζίνα...

Αν και πολλά σπίτια είναι εξοπλισμένα με φούρνο μικροκυμάτων, αυτός λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά ως μέσο για να ζεσταίνουμε τα τρόφιμα και να φτιάχνουμε ποπ κορν. Ωστόσο, πολλά περισσότερα μπορούν να γίνουν με αυτή τη συσκευή.
Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να μαγειρέψετε γρήγορα, φτιάχνοντας ασυνήθιστες συνταγές με το πάτημα ενός κουμπιού.

1. Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
γλυκαντική ουσία (ζάχαρη ή άλλη) ανάλογα με τις συνήθειες και τις προτιμήσεις σας
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε σκεύος ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε το στα μικροκύμματα για 1-2 λεπτά ανάλογα με το φούρνο σας (μην παραψήσετε γιατί θα στεγνώσει). Απολαύστε το ζεστό ή κρύο.

2. Αποφλοίωση
Όταν φτιάχνετε μια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, ξέρετε ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με την αγγαρεία του ξεφλουδίσματος. Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να κάνει αυτή τη δουλειά ευκολότερη. Βάλτε μέσα τις ντομάτες για 30 δευτερόλεπτα (αφήστε τις για δύο λεπτά) και η φλούδα θα βγει εύκολα.

2. Αυγά
Μπορείτε να ψήσετε αυγά στο φούρνο μικροκυμμάτων, ώστε να έχετε ένα πρόχειρο και υγιεινό γεύμα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να τηρήσετε αυστήρα δύο απλούς κανόνες. Ποτέ, μα ΠΟΤΕ μη βάζετε στα μικροκύμματα ολόκληρα αυγά μέσα στο τσόφλι τους, γιατί θα εκραγούν! Δεύτερον, στα αυγά που δεν έχετε χτυπήσει, κάντε μια μικροσκοπική τρυπίτσα, για να επιτρέψετε στον ατμό να βγει.

3. Μπέικον
Αν αγαπάτε το τραγανό μπέικον, θα είστε ευτυχείς να ξέρετε ότι υπάρχει ένας γρήγορος τρόπος να το μαγειρέψετε χωρίς να αφήσετε πίσω σας ένα λιπαρό χάος. Απλώστε μερικές στρώσεις χαρτί κουζίνας μέσα στο φούρνο και τοποθετήστε πάνω τους τις φέτες μπέικον. Ψήστε το μπέικον στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 3 λεπτά στην υψηλότερη ρύθμιση, ή 90 δευτερόλεπτα ανά κομμάτι. (Σημειώστε ότι ο χρόνος μπορεί να ποικίλλει για κάθε φούρνο μικροκυμάτων και ανάλογα με την ποσότητα). Αφήστε το για 1′ λεπτό πάνω σε καθαρό χαρτί.

4. Στίψιμο!
Ο φούρνος μικροκυμάτων σας δεν θα πάρει βέβαια τη θέση του αποχυμωτή σας, αλλά μπορεί να βοηθήσει να πάρετε το χυμό των εσπεριδοειδών. Εάν έχετε σκληρά εσπεριδοειδή, βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα και θα είναι έτοιμα για στίψιμο.

life2day.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top