Αγρυπνία, που άρχισε στις 9 το βράδυ της 14ης Αυγούστου και ολοκληρώθηκε γύρω στις 5.30
το πρωί της 15ης Αυγούστου, με αρχιερατική θεία λειτουργία, τελέστηκε στον προαύλειο χώρο της μονής Μολυβδοσκεπάστου, στα ελληνοαλβανικά σύνορα
, από τη Μητρόιπολη Κονίτσης. Εννέα συνεχείς ώρες προσευχής στην Παναγία για την οικονομική και πνευματική κρίση, αλλά και για τα εθνικά θέματα και κυρίως το Βορειοηπειρωτικό.

Στη μαχητική ομιλία του ο μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας τόνισε ότι, δυστυχώς,η κάτάσταση παραμένει στάσιμη στα εθνικάμας θέματα: Βόρειος Ήπειρος, Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία. Τα εθνικά ζητήματα, τόνισε, έχουμε χρέος νατα γνωρίζουμε. Γιατί, «λαοί που αγνοούν την εθνική τους ιστορία είναι καταδικασμένοι σε αφανισμό».

Ειδικὀτερα, υπογράμμισε, στην Ελλάδα, όπου η Εκκλησία και το Έθνος συμπορεύονται, αιώνες τώρα, μέχρι σήμερα, πρέπει να έχουμε αδιάλειπτο ενδιαφέρον για τα ζητήματα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Ειδικά για τη ΒόρειοΉπειρο σημείωσε ότι βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, με τους Βορειοηπειρώτες να μην είναι ενωμένοι και τους Αλβανούς σύσσωμους εναντίον τους. Αλλά η αγρυπνία έγινε και για να στηριχθούν οι χριστιανοί στην πνευματική και οικονομική κρίση. Και πήγαν πολλοί στη μονή Μολυβδοσκεπάστου για να προσευχηθούν, να αναθέσουν τα όποια προβλήματά τους στην Παναγία. Να ηρεμήσουν μέσα στην ησυχία της νύχτας. Να εξομολογηθούν, να λειτουργηθούν, να μεταλάβουν των αχράντων μυστηρίων, να πάρουν την ευλογία και την χάρη του Ουρανού.

katoci.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top