Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, αναμένεται να...



ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, δίνοντας έτσι τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχεται σε 69.288, μειωμένος κατά 9% σε σχέση με το 2012.

Ο αριθμός των υποψηφίων είναι 104.757.Οι βάσεις για την είσοδο των υποψηφίων στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ αναμένεται να έχουν σημαντική πτώση σχεδόν σε όλα τα επιστημονικά πεδία και σε πολλές σχολές. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει με βάση την κλιμάκωση του γενικού βαθμού πρόσβασης, τις επιδόσεις των υποψηφίων στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας, αλλά και τη μεταβολή των προσφερόμενων θέσεων εισαγωγής. Απρόβλεπτος παράγοντας όμως παραμένει η σειρά προτίμησης των ίδιων των υποψηφίων.
Πτώση θα υπάρξει ακόμη και στις σχολές που θεωρούνται περιζήτητες όπως, είναι οι νομικές ή οι πολυτεχνικές. Για πρώτη φορά μάλιστα δεν αποκλείεται να καταγραφεί πτώση ακόμη και στις ιατρικές σχολές οι οποίες κάθε χρόνο είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Στις δε σχολές χαμηλής ζήτησης η.βουτιά των βάσεων αναμένεται να φτάσει και τα 1.000 μόρια.

madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top