Ορεκτικό με σκαθάρια, ψωμί με μυρμήγκια και γλυκό με ακρίδες είναι το μενού που προτείνει η Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ στην τελευταία της πρόταση για την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο.

 

 

Η πρόταση ξεσήκωσε σάλο στη Δύση, καθώς φαίνεται ότι η κατανάλωση εντόμων είναι μια πρόταση που δύσκολα μπορούν να την καταπιούν οι πολίτες της. Η πρόταση πάντως συζητήθηκε ιδιαίτερα έντονα στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική ενώ, αντίθετα, για τα δύο δισεκατομμύρια πολίτες του πλανήτη μας που ήδη τρώνε έντομα σε διάφορες μορφές και μαγειρεμένα με ποικίλες συνταγές η είδηση δεν προκάλεσε κάποια αίσθηση.

Πάντως, με την απειλή εξαφάνισης άγριων ειδών, την υπεραλίευση των θαλασσών και την ερήμωση δασών και άλλων περιοχών, τα φύκια και τα έντομα μπορεί να αποτελέσουν μελλοντική λύση, όπως προτείνει ο διευθυντής δασών της υπηρεσίας Εντουάρντο Ρόχας. Τα έντομα είναι μια άφθονη, ανέξοδη και θρεπτική τροφή, υποστηρίζει, επικαλούμενος μελέτη του 2002 του εντομολόγου Μάρβις Χάρις. Σύμφωνα με αυτήν, 100 γραμμάρια χάμπουργκερ έχουν το μισό των θερμίδων αφρικανικών τερμιτών αντίστοιχου βάρους, το 50% των πρωτεϊνών και λιγότερο από το 1/3 των λιπών.

 

 

tanea.gr

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top