Μπαράζ αλλαγών στο πολυνομοσχέδιο για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις αποφάσισε να κάνει η κυβέρνηση, μετά την εξαιρετικά σκληρή κριτική, που δέχθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί κατά τη συνάντηση, που είχαν με βουλευτές της ΝΔ στη Συγγρού.
--> Οι βουλευτές της ΝΔ ενημερώθηκαν και απηύθυναν ερωτήσεις στους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ενώ το υπουργείο Οικονομικών εκπροσώπησε ο Γιώργος Μαυραγάνης, κάτι, που φαίνεται ότι ενόχλησε τους βουλευτές, καθώς απουσίασε ο Γιάννης Στουρνάρας.
Στα γραφεία του κόμματος, η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους και - μετά από τις παρεμβάσεις των βουλευτών - οι παρόντες υπουργοί δεσμεύτηκαν:
1)Να πάρουν πίσω την τροπολογία, που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Άμυνας - Δημήτρη Αβραμόπουλο - να χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Η κριτική των βουλευτών εστιάστηκε  στο θέμα της χρήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από υπουργούς όπως αυτός της Εθνικής Άμυνας και ο Ν. Κακλαμάνης είπε κατηγορηματικά ότι "η ΚΟ της ΝΔ δηλώνει ότι αποκλείεται να ψηφίσει τέτοια τροπολογία".
2)Αποσύρεται η διάταξη, που δίνει ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
3)Θα γίνουν προσπάθειες για να έχουν συνταξιοδοτική ασφάλιση οι σχολικοί φύλακες, που απολύονται
4)Δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα απορροφηθούν στις φυλακές οι Δημοτικοί Αστυνομικοί
5)Αποφασίστηκε ότι όσοι έχουν μεταπτυχιακό δεν θα μπουν σε κινητικότητα και θα μείνουν στους δήμους
6)Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών λυκείων, που οδεύουν σε απόλυση, θα πλαισιώσουν τα δημόσια ΙΕΚ στις ίδιες ειδικότητες.
Θυμίζουμε ότι, την περασμένη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποσύρει τη διάταξη, που πριμοδοτούσε τους συνεργάτες υπουργών για να γλιτώσουν την κινητικότητα και τις απολύσεις. 
Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ την Τρίτη ξεκινά η συζήτησή του στην Ολομέλεια που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την σχετική ψηφοφορία.

Η κριτική εκ των έσω

"Εχουμε γίνει περίγελος", είπε στους υπουργούς η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τα μπρος - πίσω για τις αποδείξεις, αλλά και τα σενάρια για κληρώσεις και δώρα.

Έντονη κριτική υπήρξε και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και, συγκεκριμένα, στην εμφάνιση του υφυπουργού, Συμεών Κεδίκογλου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Οι βουλευτές μίλησαν για ένα "συνεσταλμένο και μελαγχολικό νεαρό", που πήγε να εκπροσωπήσει το υπουργείο Παιδείας για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.

Οι αντιδράσεις των Δημοτικών Υπαλλήλων

Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους Δημάρχους που αποφάσισαν λουκέτο στους Δήμους μέχρι την Τετάρτη.

news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top