Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε δικαστήριο του Πακιστάν ένα νεαρό χριστιανό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την αποστολή βλάσφημων sms.



Στον κατηγορούμενο Σατζάντ Μασίχ επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο που ανέρχεται σε 200.000 ρουπίες (περίπου 1.510 ευρώ).

Η δίκη διεξήχθη μέσα σε μια φυλακή, σύμφωνα με τους νομικούς εκπροσώπους των διαδίκων, και η απόφαση, που ελήφθη το Σάββατο, παρέμεινε μυστική ως σήμερα.

Ο δημόσιος κατήγορος Σέιχ Τζαβέντ δήλωσε ότι η αστυνομία είχε συλλάβει τον Μασίχ το 2011 διότι είχε στείλει σύντομα μηνύματα κειμένου σε μουσουλμάνους ιερωμένους τα οποία περιείχαν σχόλια που θεωρήθηκαν προσβλητικά για τον προφήτη Μωάμεθ.

Είναι η πρώτη γνωστή καταδίκη για βλασφημία στο Πακιστάν για υπόθεση που αφορά τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή του Διαδικτύου.

Ο δημόσιος κατήγορος είπε ότι θα υποβάλει αίτημα η υπόθεση να αναπεμφθεί σε υψηλότερο βαθμό, προκειμένου να ζητηθεί η επιβολή της θανατικής ποινής σε βάρος του καταδικασθέντος.

Ο αμφιλεγόμενος νόμος περί βλασφημίας, ο οποίος είχε θεσπιστεί την δεκαετία του 1980 επί των ημερών του πρώην δικτάτορα στρατηγού Ζία ουλ Χακ, έχει επικριθεί επανειλημμένα από οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες τον χαρακτηρίζουν ένα μέσο για τον διωγμό θρησκευτικών μειονοτήτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top