Στο τελευταίο επεισόδιο του θρίλερ με τον καταζητούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Εντουαρντ Σνόουντεν,
αλλά και του πολυετούς σίριαλ των τεταμένων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Καράκας, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε την Παρασκευή ότι αποφάσισε να προσφέρει «ανθρωπιστικό άσυλο» στο κατηγορούμενο για κατασκοπεία πρώην στέλεχος της NSA.
-->

«Έχω αποφασίσει να προσφέρω ανθρωπιστικό άσυλο στον νεαρό Αμερικανό Έντουαρντ Σνόουντεν, έτσι ώστε να μπορέσει να έρθει και να ζήσει στην πατρίδα του Σιμόν Μπολιβάρ και του Ούγκο Τσάβες, μακριά από τις διώξεις της ιμπεριαλιαστικής Βόρειας Αμερικής» δήλωσε ο Μαδούρο στο πλαίσιο τηλεοπτικής ομιλίας του για την επέτειο της ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας.

Άσυλο στον Σνόουντεν και από τη Νικαράγουα

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα δήλωσε χθες (Παρασκευή) ότι έλαβε αίτημα για χορήγηση ασύλου στον Αμερικανό πρώην πράκτορα Έντουαρντ Σνόουντεν και θα μπορούσε να το αποδεχτεί εφόσον το επιτρέπουν οι περιστάσεις. 

«Εμείς είμαστε ανοιχτοί και με σεβασμό στο δικαίωμα του ασύλου, και είναι σαφές ότι, αν το επιτρέπουν οι περιστάσεις, θα υποδεχτούμε τον Σνόουντεν με μεγάλη ευχαρίστηση, για να του δώσουμε άσυλο εδώ στη Νικαράγουα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ορτέγκα.

Ο Σνόουντεν, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στο τράνζιτ αεροδρομίου της Μόσχας, υπέβαλε αίτηση ασύλου σε δεκάδες κράτη, χωρίς μέχρι χθες να έχει γίνει δεκτή κάποια από αυτές. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι αν εκδοθεί στις ΗΠΑ απειλείται η ζωή του, αφού αποκάλυψε το γιγάντιο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης που έχει θέσει σε λειτουργία η Ουάσινγκτον προκειμένου να κατασκοπεύει χώρες του εξωτερικού.


zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top