40 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ


Υλικά για 4 άτομα:

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι κόκκινο, μικρό, ψιλοκομμένο

½ κουτ. γλυκού πάπρικα

8 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και κομμένες

8 λεπτές φέτες πανσέτα καπνιστή

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες και τον κιμά στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει απαλό μίγμα.

Βάζετε το μίγμα σε μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Πλάθετε τα μπιφτέκια στρογγυλά και πιέζετε με την παλάμη για να πάρουν επίπεδο σχήμα.

Τυλίγετε το μπέργκερ με δύο πανσέτες από την κάθε πλευρά και τις συγκρατείτε με οδοντογλυφίδα.

Ψήνετε τα μπέργκερ σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές.


protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top