Είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γυναίκας και όμως - όπως αποδεικνύει η επιστήμη- κάθε γυναίκα έχει.


Κυτταρίτιδα: μια "ασθένεια", κατά συντριπτική πλειοψηφία γυναικεία η οποία ουσιαστικά δεν υπάρχει.
Διαβάστε 3 πράγματα που πιθανότατα θα θέλατε να ξέρετε για αυτή.

Είναι φυσικό γυναικείο χαρακτηριστικό, όπως το στήθος

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύεται στο Journal of Cosmetic and Laser therapy, το 98% των γυναικών που έχουν περάσει την εφηβεία έχουν κυτταρίτιδα. Δηλαδή το ίδιο ποσοστό που έχει και στήθος (το υπόλοιπο 2% έχει κάποια παθολογική κατάσταση). Αυτό που εμείς λέμε "κυτταρίτιδα" στην πραγματικότητα είναι η φυσική συνέπεια των οιστρογόνων και της προγεστερόνης που υπάρχει στο γυναικείο οργανισμό.

Η "ασθένεια κυτταρίτιδα" είναι ανακάλυψη των περιοδικών

Για την ακρίβεια η έννοια "κυτταρίτιδα" όπως την ξέρουμε σήμερα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 15 Απριλίου 1969 στο περιοδικό Vogue. Για πρώτη φορά γίνεται και αναφορά στη "θεραπεία του προβλήματος". Ως ιατρική ορολογία εμφανίστηκε το 1920 για να περιγράψει ένα φυσιολογικό γυναικείο χαρακτηριστικό.

Μπορεί να θεραπευτεί;

Όχι. Γιατί δεν είναι ασθένεια! Δεν είναι απλώς άχρηστο να βρεθεί μια θεραπεία για μια ασθένεια που δεν υπάρχει αλλά στην πραγματικότητα θα ήταν απολύτως αναποτελεσματική. Εν αντιθέσει με ό,τι πιστεύεται ευρέως, μελέτες (Journal of Drugs and Dermatology) έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει τρόπος να προληφθεί ούτε να αντιμετωπιστεί η κυτταρίτιδα. Δεν έχει σχέση με το βάρος ενός ατόμου, ούτε με το πόσο γυμνασμένο είναι.
Πηγές: voices.yahoo.com, Journal of Dermatology and Surgical Oncology, Journal of Cosmetic and Laser Therapy, Journal of Drugs and Dermatology

news.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top