Τα μπέργκερ, οι τηγανιτές πατάτες και οι πίτσες έχουν ταυτιστεί με τα πλέον ανθυγιεινά γεύματα
-->


στην Αμερική, αλλά και παγκοσμίως. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται και από τα πιάτα με τις περισσότερες θερμίδες που προσφέρονται απ αλυσίδες εστιατορίων. Ωστόσο, τον τίτλο του πλέον «ανθυγιεινού πιάτου» διεκδικεί ένα πιάτο με κύριο υλικό το ψάρι.

Πρόκειται για ένα πιάτο που πρόσφατα προστέθηκε στο μενού αλυσίδας γρήγορου φαγητού που δραστηριοποιείται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ονομάζεται «Big Catch» και περιλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι παναρισμένου, τηγανιτού μπακαλιάρου, Hushpuppies (τηγανιτό κουρκούτι με καλαμποκάλευρο) και δαχτυλίδια κρεμμυδιών (onion rings). Τα υλικά αυτά, καθιστούν το πιάτο μ πραγματική θερμιδική «βόμβα» καθώς θα «χαρίσει» στον καταναλωτή πάνω από 1.300 θερμίδες, 33 γρ. trans λιπαρών κ 3.700 milligrams νατρίου.

Με βάση τα παραπάνω, μια οργάνωση καταναλωτών με την ονομασία Center for Science in the Public Interest, χαρακτήρισε το πιάτο ως το «χειρότερο γεύμα στην Αμερική».

Για να εξηγήσει τον χαρακτηρισμό, η οργάνωση στέκεται στην ποσότητα των trans λιπαρών η οποία όπως λέει είναι διπλάσια από αυτά που περιέχει το χειρότερο πιάτο άλλης μεγάλης αλυσίδας!

«Η εταιρεία αυτή παίρνει ένα τελείως υγιεινό ψάρι και το θάβει σε μια χοντρή κρούστα από κουρκούτι και μερικώς υδρογονωμένο λάδι. Το αποτέλεσμα; Μια καρδιακή προσβολή στο πιάτο σας».

newscity1.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top