Η ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου μεταφέρει τις ευχαριστίες της οικογένειας ενός πρώην άστεγου του Ηρακλείου, ο οποίος πριν από δύο μήνες είχε ένα σοβαρό ατύχημα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο η μεταφορά του σε...

--> κέντρο αποθεραπείας του εξωτερικού, τον έφερε πιο κοντά στην οικογένειά του, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν άνθρωποι της πόλης, οι οποίοι αποτέλεσαν μία κανονική αερογέφυρα ζωής.

Αυτούς τους ανθρώπους ευχαριστεί η ΠΡΟΤΕΚΤΑ εκ μέρους της οικογένειας του πρώην άστεγου

"Σάββατο πρωί, 19 Ιανουαρίου, μετά από ενημέρωση κοινωνικά ευαισθητοποιημένου επιχειρηματία της πόλης, κινητοποιούνται Εθελοντές της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου για την αναζήτηση του (Δ) «γνωστού - άγνωστου» 31χρονου άστεγου (που λίγες μέρες πριν, στις μεγάλες παγωνιές, τον είχαμε πρωτοσυναντήσει και είχαμε δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης παρότι είχε αρνηθεί να δεχτεί βοήθεια)! Μετά από αναζήτηση ωρών εντοπίζεται τελικά, νοσηλευόμενος στην νευροχειρουργική του Βενιζελείου Πανάνειου Νοσοκομείου. Εξ αιτίας ατυχήματος έχει υποβληθεί εκτάκτως σε σοβαρό χειρουργείο ! Όμως στο πλευρό του δεν υπάρχει κανένας δικός του ….

Με καταπληκτική ταχύτητα η Αστυνομία ταυτοποιεί τα στοιχεία του, εντοπίζεται η οικογένειά του (Ρ.Δ.) κι ενημερώνεται. Στο άκουσμα της είδησης επικρατούν ανάμεικτα συναισθήματα, από την μια χαράς που ξαναβρήκαν τον δικό τους άνθρωπο, από την άλλη λύπης για την κατάσταση της υγείας του και βέβαια απόγνωση για το που θα βρεθούν τα χρήματα που θα χρειαστούν …

Έρχονται στο Ηράκλειο συναντάνε το γιό τους και μέσα σε επτά ημέρες κατορθώνεται το ακατόρθωτο με αποκορύφωμα, την αεροδιακομιδή του με air ambulance συνοδεία ιατρικής ομάδας σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στην Γερμανία με αναζωπύρωση της ελπίδας να μπορέσει να κινήσει τα άκρα του!

Η οικογένεια (Ρ.Δ.) μετά από δύο περίπου μήνες στο εξωτερικό συνεχίζοντας το δρόμο του μαρτυρίου της, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ κι έχοντας δρομολογήσει τα της αποθεραπείας του παιδιού της, ενημέρωσαν τους Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου ότι ο (Δ) δεν θα ξαναπερπατήσει αλλά ευτυχώς είναι σε θέση να κινεί τα άνω άκρα ! Μέσω χορηγιών κάλυψαν τα μέχρι τώρα έξοδα και μας παρακαλεί να ευχαριστήσουμε όλους όσους στάθηκαν με περίσσεια ανθρωπιά δίπλα στο παιδί τους κι όχι μόνο!

Εμείς υποσχεθήκαμε να το κάνουμε πράξη (αναφερόμενοι ακόμη και σε εκείνους που δεν ξέρουμε τα ονόματά τους), προσπαθώντας να μη ξεχάσουμε κανέναν .

Μαζί λοιπόν με την οικογένεια (Ρ.Δ) ευχαριστούμε την οικογένεια του επιχειρηματία κου Κ Πλατάκη και το προσωπικό της επί της Λεωφ. Κνωσού επιχείρησής του, που με το ενδιαφέρον και την φροντίδα που του έδιναν ήταν οι άνθρωποι που εμπιστευόταν περισσότερο ! Την κα Άρτεμη Ευαγγελοπούλου και τον κ Οικονομάκη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν όσο ήταν άστεγος, τον αγνώστων στοιχείων διανομέα εφημερίδων που τις πρώτες πρωινές ώρες της 17/1/2013 ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που έκανε την διακομιδή κι «έτρεξε» για τα γραφειοκρατικά θέματα. Τον Νευροχειρουργό κον Κ Γρηγορίου ο οποίος τον εγχείρησε επιτυχώς συντελώντας στην καλύτερη εξέλιξη της υγείας του, το νοσηλευτικό προσωπικό της νευροχειρουργικής κλινικής για τις υπηρεσίες του, τις κυρίες Χουστουλάκη και Αγγελάκη της κοινωνικής υπηρεσίας του Βενιζελείου για το ενδιαφέρον τους, τους συγγενείς και τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν το ίδιο διάστημα στον θάλαμο 202 για την συμπαράστασή τους, την οικογένεια Μιχελιδάκη που προσέφερε δωρεάν διαμονή στο ξενοδοχείο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, και τελευταία τους Εθελοντές μας Βάγια Λαγούδη και Μπάμπη Συμεωνίδη που βρέθηκαν στο πλάι της οικογένειας μέχρι και την τελευταία στιγμή νοσηλείας στην Ελλάδα.

Ως Εθελοντές ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου, κάθε φορά που συναντάμε την ανθρωπιά σε όλο της το μεγαλείο σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας και σε πρόσωπα υπαλλήλων που υπερβάλλοντας τα υπαλληλικά τους καθήκοντα αντιμετωπίζουν με περίσσεια ευαισθησία κάθε αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό μας, παίρνουμε δύναμη για να συνεχίζουμε τις δράσεις μας!

Ευχόμαστε στον (Δ) κουράγιο, γρήγορη ανάρρωση, και θα χαρούμε να τον δούμε σύντομα ως επισκέπτη της πόλης μας!

Αισιοδοξούμε ότι μετά την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας του Ανοιχτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου θα εξασφαλίζεται πλέον η δυνατότητα μιας ισότιμης και αξιοπρεπούς ζωής στους άστεγους της πόλης μας!"

cretalive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top