Ποιοι θα τη γλυτώσουν σε περίπτωση σύγκρουσης
Πολλές φορές οι επιβάτες στις οικονομικές θέσεις των αεροπορικών
εταιρειών αναρωτιούνται πώς θα ήταν αν ταξιδεύανε στην πρώτη θέση, για
να απολαύσουν τα προνόμια που τους διασφαλίζει το πιο ακριβό... εισιτήριο,
όπως τα μεγαλύτερα καθίσματα και το διαφορετικό μενού.
Αν δείτε όμως το παρακάτω βίντεο του Channel 4 ίσως αλλάξετε γνώμη…
Το κανάλι μετέδωσε ένα ντοκιμαντέρ για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση πρόσκρουσης ενός Boeing 727 που εκτελούσε αναγκαστική προσγείωση.
Το πείραμα έγινε στη μεξικανική έρημο και το πόρισμα έδειξε ότι… όσοι κάθονταν στις πίσω θέσεις του αεροσκάφους είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν μιας σύγκρουσης.
Το αεροσκάφος πιλοτάριζε πιλότος ο οποίος χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης λίγο πριν τη συντριβή.
Οι εικόνες κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν εντός και εκτός του αεροσκάφους «μιλούν» από μόνες τους.
Η πιο επικίνδυνη σειρά, όπως διαπιστώθηκε, σε κάθε αεροπλάνο είναι η 7η, αφού σε περίπτωση πτώσης όλοι οι επιβάτες της 7ης σειράς δεν πρόκειται με τίποτα να τη γλιτώσουν!
Αν δείτε όμως το παρακάτω βίντεο του Channel 4 ίσως αλλάξετε γνώμη…
Το κανάλι μετέδωσε ένα ντοκιμαντέρ για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση πρόσκρουσης ενός Boeing 727 που εκτελούσε αναγκαστική προσγείωση.
Το πείραμα έγινε στη μεξικανική έρημο και το πόρισμα έδειξε ότι… όσοι κάθονταν στις πίσω θέσεις του αεροσκάφους είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν μιας σύγκρουσης.
Το αεροσκάφος πιλοτάριζε πιλότος ο οποίος χρησιμοποίησε το σύστημα εκτίναξης λίγο πριν τη συντριβή.
Οι εικόνες κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν εντός και εκτός του αεροσκάφους «μιλούν» από μόνες τους.
Η πιο επικίνδυνη σειρά, όπως διαπιστώθηκε, σε κάθε αεροπλάνο είναι η 7η, αφού σε περίπτωση πτώσης όλοι οι επιβάτες της 7ης σειράς δεν πρόκειται με τίποτα να τη γλιτώσουν!
Αυτές είναι οι μαγικές τροφές που εξαφανίζουν το λίπος στην κοιλιά!
Κοιλιακό λίπος; Σωστή διατροφή είναι η απάντηση..
Τα παχάκια στην περιοχή της κοιλιάς ομολογουμένως είναι πολύ ενοχλητικά. Είναι από τις πιο δύσκολες περιοχές να χάσεις λίπος. Ώρες στο γυμναστήριο, συνδυάζοντας ένα σωρό ασκήσεις κοιλιακών, αλλά το λίπος εκεί... επιμένει. Τι συμβαίνει λοιπόν;
Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η καθημερινή διατροφή αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για το κοιλιακό λίπος και φυσικά σε συνδυασμό με άσκηση, πετυχαίνεται ο τέλειος συνδυασμός.
Τις τροφές που πρέπει να τις αποφεύγετε τις έχετε πια μάθει. Ποιες είναι όμως οι ευεργετικές τροφές, οι οποίες βοηθούν στο να περιορίζεται το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς; Πάμε να τις δούμε μία-μία:
1. Μαρούλι: Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως είναι το μαρούλι, το σπανάκι και η ρόκα, περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων. Επιπλέον, περιέχουν πολύ μικρό αριθμό θερμίδων και το σημαντικότερο από όλα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού.
2. Σολομός: H λύση για επίπεδη κοιλιά κρύβεται στις άπαχες πρωτείνες. Επίλεξε σολομό, καθώς είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα και μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ορμονών. Επιπλέον, θα λάβεις την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεσαι για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός σου και να καίει θερμίδες
3. Βρώμη: Αποτελεί την τέλεια επιλογή για πρωινό, αλλά και για βραδινό. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που ήδη εξηγήσαμε πόσο ευεργετικές είναι για το σώμα μας. Τρώγοντας βρώμη, ενεργοποιείται ο οργανισμός μας το πρωί, παίρνουμε την απαραίτητη ενέργεια και ρυθμίζονται και τα επίπεδα σακχάρου μας. Θέλετε να ακούσετε και άλλα;
4. Αμύγδαλα: Είναι από τις καλύτερες πηγές μονοακόρεστων λιπών, τα οποία έχουν την μαγική ιδιότητα να περιορίζουν την όρεξη. Επιστήμονες έχουν υποστηρίξει ότι τα μονοακόρεστα λίπη βοηθούν στην καύση του κοιλιακού λίπους. Εντάξτε τα αμύγδαλα στην καθημερινή σας διατροφή άφοβα. Προσοχή, να είναι ανάλατα!
Εxtra tip: Μείωσε τα τηγανητά, τα λιπαρά και τις τροφές που είναι πλούσιες σε θερμίδες
Πηγή: queen.gr
Πηγή: http://www.kamikaze.gr/2012/11/blog-post_7660.html#ixzz2CUT9GUXO
υν να αδυνατίσουμε, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και υπέρτασης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Πηγή: http://www.kamikaze.gr/2012/11/blog-post_5715.html#ixzz2CUSvLYZL
Πηγή: http://www.kamikaze.gr/2012/11/blog-post_5715.html#ixzz2CUSvLYZL
Η μπύρα σύμμαχος στο αδυνάτισμα!!
Δύο ποτήρια μπύρα ale και lager την ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν να
αδυνατίσουμε, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και υπέρτασης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ισπανοί ερευνητές που την πραγματοποίησαν εξήγησαν ότι η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού.
«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».
Αναφερόμενος στην χαρακτηριστική «μπάκα» που πιστεύεται ότι αποκτούν οι λάτρεις της μπύρας, ο δρ Εστρούθ τόνισε ότι αυτή δεν είναι απόρροια της μπύρας καθ’ εαυτής.
Αντιθέτως, οφείλεται στον συνδυασμό της κατανάλωσής της με την παντελή έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και με παχυντικά φαγητά, όπως τα λουκάνικα, οι τηγανητές πατάτες, τα σουβλάκια κ.ά.
«Η μελέτη μας έδειξε πως όταν καταναλώνεται στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συνδυάζεται με συστηματική φυσική δραστηριότητα, όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά αδυνατίζει κιόλας», πρόσθεσε.
Ο δρ Εστρούθ συνέκρινε τους βρετανούς λάτρεις της μπύρας με τους ισπανούς. «Οι Ισπανοί πίνουν μικρές ποσότητες μπύρας με τάπας ενώ οι Βρετανοί πίνουν μεγάλες ποσότητες τρώγοντας τηγανητές πατάτες και λουκάνικα». Τα τάπας είναι χαρακτηριστικά μικρά σνακ της Ισπανίας.
Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, την Νοσοκομειακή Κλινική της ίδιας πόλης και το Ίδρυμα Υγείας Carlos III στη Μαδρίτη.
Ο δρ Εστρούθ και η δρ Ρόσα Λαμουέλα επιστράτευσαν γι’ αυτήν 1.249 εθελοντές. Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν συστηματικά μικρές ποσότητες μπύρας (ένα έως το πολύ δύο ποτήρια του νερού, την ημέρα) διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να πάσχουν από διαβήτη και υπέρταση, ενώ είχαν και μικρότερα ποσοστά σωματικού λίπους.
Ειδικά όσοι ακολουθούσαν και τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής, που χαρακτηρίζεται από πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως, αδυνάτισαν με το πέρασμα του χρόνου.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μπύρα ασκεί προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα, εφάμιλλη με αυτήν του κρασιού.
Σημειώνεται πως 500 ml μπύρας lager παρέχουν περίπου 200 θερμίδες – όσες και ένας καφές latte με πλήρες γάλα.
Οι ισπανοί ερευνητές που την πραγματοποίησαν εξήγησαν ότι η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού.
«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».
Αναφερόμενος στην χαρακτηριστική «μπάκα» που πιστεύεται ότι αποκτούν οι λάτρεις της μπύρας, ο δρ Εστρούθ τόνισε ότι αυτή δεν είναι απόρροια της μπύρας καθ’ εαυτής.
Αντιθέτως, οφείλεται στον συνδυασμό της κατανάλωσής της με την παντελή έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και με παχυντικά φαγητά, όπως τα λουκάνικα, οι τηγανητές πατάτες, τα σουβλάκια κ.ά.
«Η μελέτη μας έδειξε πως όταν καταναλώνεται στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συνδυάζεται με συστηματική φυσική δραστηριότητα, όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά αδυνατίζει κιόλας», πρόσθεσε.
Ο δρ Εστρούθ συνέκρινε τους βρετανούς λάτρεις της μπύρας με τους ισπανούς. «Οι Ισπανοί πίνουν μικρές ποσότητες μπύρας με τάπας ενώ οι Βρετανοί πίνουν μεγάλες ποσότητες τρώγοντας τηγανητές πατάτες και λουκάνικα». Τα τάπας είναι χαρακτηριστικά μικρά σνακ της Ισπανίας.
Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, την Νοσοκομειακή Κλινική της ίδιας πόλης και το Ίδρυμα Υγείας Carlos III στη Μαδρίτη.
Ο δρ Εστρούθ και η δρ Ρόσα Λαμουέλα επιστράτευσαν γι’ αυτήν 1.249 εθελοντές. Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν συστηματικά μικρές ποσότητες μπύρας (ένα έως το πολύ δύο ποτήρια του νερού, την ημέρα) διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να πάσχουν από διαβήτη και υπέρταση, ενώ είχαν και μικρότερα ποσοστά σωματικού λίπους.
Ειδικά όσοι ακολουθούσαν και τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής, που χαρακτηρίζεται από πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως, αδυνάτισαν με το πέρασμα του χρόνου.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μπύρα ασκεί προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα, εφάμιλλη με αυτήν του κρασιού.
Σημειώνεται πως 500 ml μπύρας lager παρέχουν περίπου 200 θερμίδες – όσες και ένας καφές latte με πλήρες γάλα.
Πηγή:tanea.gr
Πηγή: http://www.kamikaze.gr/2012/11/blog-post_5715.html#ixzz2CUSqHksc
Η μπύρα σύμμαχος στο αδυνάτισμα!!
Δύο ποτήρια μπύρα ale και lager την ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν να
αδυνατίσουμε, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και υπέρτασης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ισπανοί ερευνητές που την πραγματοποίησαν εξήγησαν ότι η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού.
«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».
Αναφερόμενος στην χαρακτηριστική «μπάκα» που πιστεύεται ότι αποκτούν οι λάτρεις της μπύρας, ο δρ Εστρούθ τόνισε ότι αυτή δεν είναι απόρροια της μπύρας καθ’ εαυτής.
Αντιθέτως, οφείλεται στον συνδυασμό της κατανάλωσής της με την παντελή έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και με παχυντικά φαγητά, όπως τα λουκάνικα, οι τηγανητές πατάτες, τα σουβλάκια κ.ά.
«Η μελέτη μας έδειξε πως όταν καταναλώνεται στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συνδυάζεται με συστηματική φυσική δραστηριότητα, όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά αδυνατίζει κιόλας», πρόσθεσε.
Ο δρ Εστρούθ συνέκρινε τους βρετανούς λάτρεις της μπύρας με τους ισπανούς. «Οι Ισπανοί πίνουν μικρές ποσότητες μπύρας με τάπας ενώ οι Βρετανοί πίνουν μεγάλες ποσότητες τρώγοντας τηγανητές πατάτες και λουκάνικα». Τα τάπας είναι χαρακτηριστικά μικρά σνακ της Ισπανίας.
Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, την Νοσοκομειακή Κλινική της ίδιας πόλης και το Ίδρυμα Υγείας Carlos III στη Μαδρίτη.
Ο δρ Εστρούθ και η δρ Ρόσα Λαμουέλα επιστράτευσαν γι’ αυτήν 1.249 εθελοντές. Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν συστηματικά μικρές ποσότητες μπύρας (ένα έως το πολύ δύο ποτήρια του νερού, την ημέρα) διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να πάσχουν από διαβήτη και υπέρταση, ενώ είχαν και μικρότερα ποσοστά σωματικού λίπους.
Ειδικά όσοι ακολουθούσαν και τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής, που χαρακτηρίζεται από πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως, αδυνάτισαν με το πέρασμα του χρόνου.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μπύρα ασκεί προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα, εφάμιλλη με αυτήν του κρασιού.
Σημειώνεται πως 500 ml μπύρας lager παρέχουν περίπου 200 θερμίδες – όσες και ένας καφές latte με πλήρες γάλα.
Οι ισπανοί ερευνητές που την πραγματοποίησαν εξήγησαν ότι η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού.
«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».
Αναφερόμενος στην χαρακτηριστική «μπάκα» που πιστεύεται ότι αποκτούν οι λάτρεις της μπύρας, ο δρ Εστρούθ τόνισε ότι αυτή δεν είναι απόρροια της μπύρας καθ’ εαυτής.
Αντιθέτως, οφείλεται στον συνδυασμό της κατανάλωσής της με την παντελή έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και με παχυντικά φαγητά, όπως τα λουκάνικα, οι τηγανητές πατάτες, τα σουβλάκια κ.ά.
«Η μελέτη μας έδειξε πως όταν καταναλώνεται στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συνδυάζεται με συστηματική φυσική δραστηριότητα, όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά αδυνατίζει κιόλας», πρόσθεσε.
Ο δρ Εστρούθ συνέκρινε τους βρετανούς λάτρεις της μπύρας με τους ισπανούς. «Οι Ισπανοί πίνουν μικρές ποσότητες μπύρας με τάπας ενώ οι Βρετανοί πίνουν μεγάλες ποσότητες τρώγοντας τηγανητές πατάτες και λουκάνικα». Τα τάπας είναι χαρακτηριστικά μικρά σνακ της Ισπανίας.
Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, την Νοσοκομειακή Κλινική της ίδιας πόλης και το Ίδρυμα Υγείας Carlos III στη Μαδρίτη.
Ο δρ Εστρούθ και η δρ Ρόσα Λαμουέλα επιστράτευσαν γι’ αυτήν 1.249 εθελοντές. Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν συστηματικά μικρές ποσότητες μπύρας (ένα έως το πολύ δύο ποτήρια του νερού, την ημέρα) διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να πάσχουν από διαβήτη και υπέρταση, ενώ είχαν και μικρότερα ποσοστά σωματικού λίπους.
Ειδικά όσοι ακολουθούσαν και τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής, που χαρακτηρίζεται από πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως, αδυνάτισαν με το πέρασμα του χρόνου.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μπύρα ασκεί προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα, εφάμιλλη με αυτήν του κρασιού.
Σημειώνεται πως 500 ml μπύρας lager παρέχουν περίπου 200 θερμίδες – όσες και ένας καφές latte με πλήρες γάλα.
Πηγή:tanea.gr
Πηγή: http://www.kamikaze.gr/2012/11/blog-post_5715.html#ixzz2CUSqHksc
Η μπύρα σύμμαχος στο αδυνάτισμα!!
Δύο ποτήρια μπύρα ale και lager την ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν να
αδυνατίσουμε, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και υπέρτασης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Οι ισπανοί ερευνητές που την πραγματοποίησαν εξήγησαν ότι η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού.
«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».
Αναφερόμενος στην χαρακτηριστική «μπάκα» που πιστεύεται ότι αποκτούν οι λάτρεις της μπύρας, ο δρ Εστρούθ τόνισε ότι αυτή δεν είναι απόρροια της μπύρας καθ’ εαυτής.
Αντιθέτως, οφείλεται στον συνδυασμό της κατανάλωσής της με την παντελή έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και με παχυντικά φαγητά, όπως τα λουκάνικα, οι τηγανητές πατάτες, τα σουβλάκια κ.ά.
«Η μελέτη μας έδειξε πως όταν καταναλώνεται στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συνδυάζεται με συστηματική φυσική δραστηριότητα, όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά αδυνατίζει κιόλας», πρόσθεσε.
Ο δρ Εστρούθ συνέκρινε τους βρετανούς λάτρεις της μπύρας με τους ισπανούς. «Οι Ισπανοί πίνουν μικρές ποσότητες μπύρας με τάπας ενώ οι Βρετανοί πίνουν μεγάλες ποσότητες τρώγοντας τηγανητές πατάτες και λουκάνικα». Τα τάπας είναι χαρακτηριστικά μικρά σνακ της Ισπανίας.
Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, την Νοσοκομειακή Κλινική της ίδιας πόλης και το Ίδρυμα Υγείας Carlos III στη Μαδρίτη.
Ο δρ Εστρούθ και η δρ Ρόσα Λαμουέλα επιστράτευσαν γι’ αυτήν 1.249 εθελοντές. Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν συστηματικά μικρές ποσότητες μπύρας (ένα έως το πολύ δύο ποτήρια του νερού, την ημέρα) διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να πάσχουν από διαβήτη και υπέρταση, ενώ είχαν και μικρότερα ποσοστά σωματικού λίπους.
Ειδικά όσοι ακολουθούσαν και τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής, που χαρακτηρίζεται από πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως, αδυνάτισαν με το πέρασμα του χρόνου.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μπύρα ασκεί προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα, εφάμιλλη με αυτήν του κρασιού.
Σημειώνεται πως 500 ml μπύρας lager παρέχουν περίπου 200 θερμίδες – όσες και ένας καφές latte με πλήρες γάλα.
Οι ισπανοί ερευνητές που την πραγματοποίησαν εξήγησαν ότι η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού.
«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».
Αναφερόμενος στην χαρακτηριστική «μπάκα» που πιστεύεται ότι αποκτούν οι λάτρεις της μπύρας, ο δρ Εστρούθ τόνισε ότι αυτή δεν είναι απόρροια της μπύρας καθ’ εαυτής.
Αντιθέτως, οφείλεται στον συνδυασμό της κατανάλωσής της με την παντελή έλλειψη φυσικής δραστηριότητας και με παχυντικά φαγητά, όπως τα λουκάνικα, οι τηγανητές πατάτες, τα σουβλάκια κ.ά.
«Η μελέτη μας έδειξε πως όταν καταναλώνεται στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής και συνδυάζεται με συστηματική φυσική δραστηριότητα, όχι μόνο δεν παχαίνει, αλλά αδυνατίζει κιόλας», πρόσθεσε.
Ο δρ Εστρούθ συνέκρινε τους βρετανούς λάτρεις της μπύρας με τους ισπανούς. «Οι Ισπανοί πίνουν μικρές ποσότητες μπύρας με τάπας ενώ οι Βρετανοί πίνουν μεγάλες ποσότητες τρώγοντας τηγανητές πατάτες και λουκάνικα». Τα τάπας είναι χαρακτηριστικά μικρά σνακ της Ισπανίας.
Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, την Νοσοκομειακή Κλινική της ίδιας πόλης και το Ίδρυμα Υγείας Carlos III στη Μαδρίτη.
Ο δρ Εστρούθ και η δρ Ρόσα Λαμουέλα επιστράτευσαν γι’ αυτήν 1.249 εθελοντές. Όπως διαπίστωσαν, όσοι έπιναν συστηματικά μικρές ποσότητες μπύρας (ένα έως το πολύ δύο ποτήρια του νερού, την ημέρα) διέτρεχαν μειωμένο κίνδυνο να πάσχουν από διαβήτη και υπέρταση, ενώ είχαν και μικρότερα ποσοστά σωματικού λίπους.
Ειδικά όσοι ακολουθούσαν και τις επιταγές της μεσογειακής διατροφής, που χαρακτηρίζεται από πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια και δημητριακά ολικής αλέσεως, αδυνάτισαν με το πέρασμα του χρόνου.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μπύρα ασκεί προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα, εφάμιλλη με αυτήν του κρασιού.
Σημειώνεται πως 500 ml μπύρας lager παρέχουν περίπου 200 θερμίδες – όσες και ένας καφές latte με πλήρες γάλα.
Πηγή:tanea.gr
Πηγή: http://www.kamikaze.gr/2012/11/blog-post_5715.html#ixzz2CUSqHksc
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!