«Η θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να διασφαλιστεί ρητά και για τη χώρα μας το κεκτημένο της Συνόδου κορυφής της ΕΕ της 29ης Ιουνίου σημαίνει εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων και υπογραφή νέων ακόμα χειρότερων» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του κ. Τσίπρα στο συνέδριο του Economist, ενώ προστίθεται ότι «αυτό θα φέρει και η απευθείας δανειοδότηση των τραπεζών από το μηχανισμό στήριξης της ΕΕ κι αυτό συμφέρει τις τράπεζες, όχι τους λαούς, γιατί αυτοί θα συνεχίσουν να πληρώνουν με σκληρές θυσίες την κρίση».


«Η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων μέσα στην ΕΕ που θα έφερνε ανακούφιση στο λαό ήταν και παραμένει τέχνασμα. Το μόνο που γίνεται είναι η στήριξη από την ΕΕ τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Άλλωστε με τις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου, που ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί θετικές, ο Ολάντ, ο Μόντι και ο Ραχόι επέστρεψαν στις χώρες τους εξαγγέλλοντας και εφαρμόζοντας νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, όπως περικοπές δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, απολύσεις δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων από το δημόσιο κ.α. Τόσο οι τοποθετήσεις παραγόντων της ΕΕ όσο και οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής με τον προσωρινό συμβιβασμό μεταξύ Μέρκελ - Ολάντ - Μόντι - Ραχόι αποκαλύπτουν ότι τα εξοντωτικά φορολογικά βάρη, η ανεργία, το γκρέμισμα μισθών και η ισοπέδωση ασφαλιστικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι το μόνο αποτέλεσμα για τους λαούς» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.


newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top