Σε αναζήτηση επιλεκτικής εργασίας φαίνεται ότι προσανατολίζονται οι  επίσημα εγγεγραμμένοι ως άνεργοι
στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ της Νάουσας. Το γεγονός φυσικά δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία σε περιοχή με τεράστια ανεργία, που ξεπερνά το 50% του ενεργού εργατικού δυναμικού,αφού και σε ανάλογη πρόσκληση των....

αγροτών της  Ημαθίας για απασχόληση Ελλήνων ανέργων σε γεωργικές εργασίες, η προσφορά ήταν μηδενική!!

Σύμφωνα με έρευνά του www.eleytheriadhs.blogspot.com πριν από λίγες μέρες μεγάλη μεταποιητική επιχείρηση οπωροκηπευτικών προϊόντων ( διαλογητήριο)  ζήτησε, μέσω του τοπικού υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ, 200 ανειδίκευτους εργαζόμενους για να απασχοληθούν  εποχικά στην διαλογή των οπωροκηπευτικών προϊόντων, με το ημερομίσθιο και το ένσημο που ορίζει η σχετική κλαδική σύμβαση εργασίας.


Η τεράστια προσφορά εργασίας για , δεδομένα μιας πόλης του μεγέθους της Νάουσας, αναρτήθηκε στα γραφεία του υποκαταστήματος, ενώ οι υπάλληλοι ξεκίνησαν να παίρνουν και τηλέφωνα στους ανέργους, ώστε να καλύψουν σύντομα τη λίστα.


Εκεί ήρθε φυσικά η…. ψυχρολουσία, αφού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, ενημερώθηκαν πάνω από 600 άνεργοι, αλλά αυτοί που θέλησαν να  εργαστούν , ήταν ελάχιστοι!!!


Οι πληροφορίες  κάνουν λόγο μάλιστα και για απαιτήσεις… διπλασιασμού του  προσφερόμενου ημερομισθίου!! Φυσικά η άρνηση αποδοχής εργασίας εκ μέρους των ανέργων συνιστά λόγο  διακοπής εκ μέρους του ΟΑΕΔ της κάρτας ανεργίας, αλλά κατά κύριο λόγο φανερώνει την παθογένεια που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αναζητά επιλεκτική εργασία, με παχυλό μισθό και ελαφρές συνθήκες δουλειάς!!!


Η έρευνα μας συνεχίστηκε και στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ στη Βέροια. Η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάλογη περίπτωση άρνησης εργασίας στην περιοχή της Βέροιας, ενώ σε κάθε περίπτωση μας τονίστηκε ότι  η άρνηση εργασίας μέσω των γραφείων του ΟΑΕΔ, συνιστά λόγο διακοπής της κάρτας ανεργίας και των  όποιων προνομίων αυτή έχει.


Μεγάλο το θέμα που ανοίγει λοιπόν και φυσικά μεγάλο το θέμα που πρέπει να μπει στην ατζέντα των κομμάτων για τις επικείμενες εκλογές, ώστε πλέον να μην επιδοτείται η ανεργία, αλλά η  εργασία.




Seleo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top