Για να μην είναι το κεφάλι σας... καζάνι!




Στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το ρίχνουμε έξω και η εικόνα του να ξυπνάμε με τρομερό πονοκέφαλο είναι οικεία.



Πολύ συχνά επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας «δεν θα ξαναπιώ ποτέ τόσο πολύ», αλλά επειδή φυσικά είναι ένας όρκος που ποτέ δεν θα τηρήσουμε, υπάρχουν τρόποι για να μην μετανιώσουμε πικρά την έξοδο της προηγούμενης νύχτας. Αρκεί να φτάσουμε μέχρι... την κουζίνα μας.



Αυτές είναι οι πέντε τροφές που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το hangover:



Σούπα με νουντλς και κοτόπουλο



Οι σούπες ενυδατώνουν, το κοτόπουλο και τα νουντλς είναι εύπεπτα και ευεργετικά για το στομάχι ενώ η εν λόγω σούπα περιέχει και επαρκής ποσότητες αλατιού για να αναπληρώσει την απώλεια των ηλεκτρολυτών που συνοδεύουν την κατανάλωση αλκοόλ.



Σολωμός



Περιέχει βιταμίνη Β6 και τα απαραίτητα Ω3 λιπαρά που έχει ανάγκη ο οργανισμός για τόνωση. Συνοδεύστε με καστανό ρύζι για να αποκατασταθεί η ισορροπία του ζαχάρου στο αίμα.



Φρούτα



Η φρουκτόζη, το φυσικό σάκχαρο που περιέχουν όλα τα φρούτα αποκαθιστά τους χαμένους ηλεκτρολύτες, ισορροπεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και προσφέρει ευεργετικές βιταμίνες.



Αρτοσκευάσματα με τζίντζερ



Το τζίντζερ βοηθά στη σωστή λειτουργία του στομάχου και ρυθμίζει την έκκριση γαστρικών υγρών. Η ναυτία είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα του hangover. Εναλλακτικά προτιμήστε ένα γεύμα από την ταϋλανδέζικη ή ινδική κουζίνα καθώς είναι τα πιάτα τους είναι πλούσια σε τζίντζερ και χωρίς πολλά λιπαρά.



Χυμοί και ροφήματα



Ό,τι μπορεί να προσφέρει άμεση ενυδάτωση του οργανισμού. Προσοχή, ωστόσο, να μην περιέχει καφεΐνη και μεγάλες ποσότητες ζάχαρης

 tsekouratoi

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top