Beijing National Aquatics Center

Το Beijing National Aquatics center ευρύτερα γνωστό ως Water Cube , είναι ένα στάδιο υγρού στίβου που χτίστηκε παράλληλα με το... Διεθνές Στάδιο Πεκίνου για την κολύμβηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Yoyogi National Gymnasium

Είναι ένα στάδιο στην Yoyogi Park στο Τόκιο της Ιαπωνίας, το οποίο είναι διάσημο για το σχεδιασμό του ανοίγματος της στέγης του. Το στάσιο χωράει 13.291 άτομα και κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται για χόκεϊ επί πάγου και μπάσκετ.


Beijing National Stadium

Το Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου , γνωστό και ως η φωλιά του πουλιού , είναι ένα γήπεδο στο Πεκίνο. Το γήπεδο είχε σχεδιαστεί για την χρήση του το 2008 για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες. Το στάδιο αυτό αξίας 423 εκατομμύριων δολαρίων είναι το μεγαλύτερη σε δομή ατσαλιού στον κόσμο.


Olympiastadion

Το Olympiastadion είναι ένα γήπεδο που βρίσκεται στο Μόναχο της Γερμανίας. Το γήπεδο χτίστηκε ως ο κύριος χώρος για τους Ολυμπιακοί Αγώνες του 1972.


Nou Mestella

Το Nou Mestalla είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου υπό κατασκευή στη Βαλένθια της Ισπανίας για την φιλοξενία της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας. Το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 75.000. Το κόστος υπολογίζεται μεταξύ 250 και 300 εκατ. ευρώ. Το έδαφος θα έχει ένα φουτουριστικό εξωτερικό, επενδυμένα από αλουμίνιο και το εσωτερικό του ξύλου.


Qi Zhong stadium

Το Qi Zhong Stadium είναι ένα στάδιο στη Σαγκάη. Έχει μια ατσάλινη οροφή με οκτώ συρόμενα πέταλα που μοιάζπυν με μια μανόλια, λουλούδι σύμβολο της πόλης της Σαγκάης. Η οροφή επιτρέπει στο γήπεδο να φιλοξενήσει και ανοικτή και κλειστή αναμέτρηση τένις.


Allianz Arena

Το Allianz Arena είναι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στα βόρεια του Μονάχου της Γερμανίας. Στο Allianz Arena είναι αναμμένο το κόκκινο χρώμα όταν Μπάγερν Μονάχου παίζει, σε μπλε χρώμα όταν Μόναχο 1860 παίζει και το λευκό όταν είναι σε χρήση από την γερμανική εθνική ομάδα.


Yas Marina Circuit

Το Yas Marina Circuit είναι ο χώρος για το Abu Dhabi Grand Prix. Το Yas Marina είναι το δεύτερο στάδιο για Φόρμουλα 1 στη Μέση Ανατολή, ενώ το πρώτο στο Μπαχρέιν.


Oita Stadium

Το Oita είναι ένα πολλαπλών χρήσεων στάδιο στην πόλη Oita στην Ιαπωνία. Χρησιμοποιείται κυρίως για το ποδόσφαιρο. Σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Kisho Kurokawa.


Olympic Stadium Canada

Το Ολυμπιακό Στάδιο είναι ένα πολλαπλών χρήσεων γήπεδο στο Κεμπέκ του Καναδά και χτίστηκε ως ο κύριος χώρος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976. Λειτουργεί σήμερα ως 56.040 θέσεων στάδιο πολλαπλών χρήσεων με εγκαταστάσεις για ειδικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και εμπορικές εκθέσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top