Αν και μπορεί να μην κράτησε για πολύ καιρό στο iTunes App Store, ο MAME (ο  Multiple Arcade Machine Emulator) έχει πλέον μεταφερθεί στον Chrome.


Ο MAME λειτουργεί όπως ένας εξομοιωτής κλασικών arcade παιχνιδιών, με μια σειρά επιλογών hardware - τα πάντα, από Pac-Man μέχρι Galaga, μπορούν να εκτελεστούν μέσα από το λογισμικό. Ο μηχανικός της Google, Robert Muth, κυκλοφόρησε μια περιπτωσιολογική μελέτη στην οποία διευκρινίζει περαιτέρω τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από την μεταφορά του εξομοιωτή στον browser και τους περιορισμούς του Native Client που χρειάστηκε το project να παρακάμψει.

Αυτό είναι το τελευταίο ενός αυξανόμενου αριθμού gaming apps, τα οποία βασίζονται στο Native Client του Chrome, συμπεριλαμβανομένων των Mini Ninjas και Bastion. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν για την υποστήριξη του MAME σήμαινε επίσης ότι οι μηχανικοί ήταν σε θέση να μεταφέρουν και το SDL (Software Directmedia Layer) στον Native Client - ένα βήμα που λογικά θα καταστήσει τη διαδικασία του porting πολλών παιχνιδιών στο σύστημα πολύ πιο απλή.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τον MAME, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα Chrome Web Store για να εγκαταστήσετε το κλασικό arcade παιχνίδι Robby Roto. Στις σημειώσεις αναφέρεται επίσης ότι πολλά ακόμα παιχνίδια υποστηρίζονται απλά με την μεταφόρτωση των ROM.


http://www.proho.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top